23. toukokuuta 2021

HYVÄ SUOMI !

 En sitten jaksanut. Yritystä oli Suomen biisiin Dark Side asti. Kuudes sija ei ole huono eli siis onnea sen esittäneelle bändille Blind Channelille. Hyvä Suomi!

Jääkiekko-ottelun Suomi-USA jaksoin katsella, mutta se olikin iltapäivällä. Hieno alku MM-kilpailulle.Voitimme USAn  2-1. Hyvä Suomi!

Hyvä meininki ei sitten jatkunutkaan. Lotosta ei minulle herunnut mitään, vaikka olin jo katsellut uutta kotia itselleni. Ja se koti on kaukana täältä, jonne minä kuulun. Alkaa jo kyllästyttää, eikö vaan? No, ensi lauantaina taas.

Helsingin Sanomissa juttu, että äijä-sana saanut uuden merkityksen. Ennen se tarkoitti mieshenkilöä. Nykyisin nuoriso lisännyt tarkoitukseen kaikki ihmiset. Minäkin siis voin olla äijä. En kyllä tahtoisi. Äijän puolisko on ollut ämmä. Kuten ukon akka ja miehen nainen, tytön poika. Kieli muuttuu, sanojen merkitykset tekevät kuperkeikkaa. Tämä "äijä" yleisnimikkeenä minusta haiskahtaa hiukan nyt siltä, että nuoriso ei tahdo sukupuolieroja ihmisten kesken. Olemmehan panemassa romukoppaan sanat "mies" ja "nainen". Vaateteollisuuskin on trendissä mukana valmistamalla sukupuolettomia vermeitä. Ennen olisi kauhistuttu, jos raavaalla miehellä olisi ollut kukkakuvioinen paita. Eikä takuulla nykyisin ole välttämätöntä pitää tyttövauvaa vaaleanpunaisessa nutussa tai poikaa sinisessä. Pannaan valkoista. 

Ei ihmeempiä tänään. Ihan kotona hissukseen. Jos tahdon kukkien keskelle, menen parvekkeelle. On siellä nyt niin kesäisen rehevää, että hyvää tekee. Parvekehattua ei ole tarvinnut ikävä kyllä. Meteorologi antoi jonkun verran toivoa. Ensi viikolla kipaisen Stadiin, mutta tuskin silloinkaan vielä lierihattua, vaikka niin toivoin. On tässä vielä kesää.

Oulun seudulla vettä satanut kunnolla. Ystäväni E:n maat olleet kahlattavassa kunnossa, kun on menty postilaatikolle tien varteen. Pitäähän Kaleva hakea. Että tietää, miten maa pohjoisella Pohjanmaalla makaa. On siellä joskus joku uutinen Helsingistäkin. Vähänpä asiat kiinnostavat 600 kilometrin päästä.

Kun olen kerran jouten kotona, niin teen itseni suhteen huoltohommia. Tein suursiivouksen purkki- ja putkilolaatkossani, niin että niillä tuotteilla parempaan hehkeään huomiseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti