15. syyskuuta 2019

KAJ CHYDENIUKSEN KONSERTISSA

Hieno konsertti Stoassa "Unelmia". Pianossa itse säveltäjä Kaj Chydenius, solisteina Pihla Pohjolainen ja Anna-Sofia Tuominen. Kuulimme sävellyksiä suomalaisten runoilijoiden runoihin muun muassa Lauri Pohjanpää, V.A. Koskenniemi, Eino Leino, L.Onerva, Aila Meriluoto, Lauri Viita, Saima Harmaja...  Ostin cd:n Kaj Chydenius  Rakkaani saapuu kun kutsun ja pyysin siihen säveltäjän nimikirjoituksen, jonka sain. Levyssä Einari Vuorelaa, Ilpo Tiihosta, Timo K. Mukkaa, Marja-Leena Mikkolaa...  Soi juuri taustalla.

Pienen hetken keskustelin Kaj Chydeniuksen kanssa ja sitten seuraava tahtoi nimikirjoituksen. Tilaisuuden päätyttyä aplodit olivat pitkät ja vaativat vielä yhtä kappaletta. Encore! Saimme. Jäi hyvä maku ja oli mukava tunne puikahtaa konserttisalista syksyiseen auringon paisteeseen. Olin hyvilläni, että menin Stoaan. Kaj Chydeniuksen 80-vuotisjuhlakauden yksi useasta päätöskonsertista, josta säveltäjä itse sanoi "jos minusta riippuu, eivät lopu tähän". Yleisö taputti. "Mä katson elämää kuin virran vuota,/ kaikk´ katoo, vaihtuu, enkä sure tuota." Tämä runonpätkä oli ohjelmalehtisessä.

Tässä ostamaltani levyltä runo, jonka Kaj Chydenius on säveltänyt.

Metsän kaiku

Olen kaihoa kevätaikain,
olen kaikua metsien.
Käki kerran mun polulta keksi
niin kilpaan kiihottaen.

Olen kotoisin korvesta kaukaa,
tulen tulilta paimenten.
Soi huiluni lemmen ääntä,
puun hilkettä lumisen.

Olen syntynyt hankien mailla,
kasvoin kylässä kinosten,
Mun tuuditti tuulien itku
ja vihellys viimojen.

(Einari Vuorela)

4 kommenttia:

 1. Voi että!! Tuo on varmasti ollut upeaa kuunneltavaa. Kunpa olisin ollut mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjatta, niin oli ja nautin jokaisesta minuutista. Runo ja musiikki, hieno yhdistelmä.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hyvää päivää ystäviä, nimeni on Antonio Laura Lund-Ruotsista, olen lääkäri ammatin mukaan, 45-vuotias. Lukekaa ystävällisesti todellisen elämäni todistukseni siitä, kuinka palautin takaisin rakkauden ja luottamuksen avioliittooni, minulla on hyviä aikomuksia siitä, että nämä tiedot auttavat tätä lukevaa henkilöä parantamaan sydäntä ja palauttamaan kadonneen rakkaussuhteen 2 päivän kuluessa. Stoy voi olla samanlainen, olin naimisissa Antonio kanssa neljä vuotta, viime kuussa hän hajosi kanssani, tein kaiken saadakseni hänet rakastamaan minua, mutta kaikki mitä tein oli turhaan, halusin häntä takaisin niin paljon, koska meillä oli kaksi pientä lasta yhdessä ja rakastan häntä niin paljon, etten voi elää ilman häntä, kysyin häneltä kaiken, tein lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani kollegalleni työssä, hän on hyvä ystäväni ja hän kehotti minua ottamaan mieluummin yhteyttä rakkauden oikeinkirjoittajaan, joka voisi auttaa minua rakkauden palauttamisessa, mutta olen sellainen henkilö, joka ei koskaan ajatellut, että rakkauden loitsun osuus oli olemassa tai voi toimia, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, lähetin sähköpostia minulle oikeinkirjoituskanavan yhteystiedot, jotka hän antoi minulle ja harvoille kunnille, kun sain vastauksen. Dr.Oduduwa kertoi minulle, että hän voi auttaa minua palauttamaan mieheni, se oli Ei hätää siitä, että kaikki menee hyvin ennen kolme työpäivää, seurain huolellisesti kaikkia hänen ohjeita siitä, mitä minun tulee tehdä kotona keskiyön rakkausloitsun rukouksen aikana. Oduduwa käynnisti rakkauden oikeinkirjoituksen osan ilmaan ja yllättäen toisena päivänä se oli noin klo 6.00. Aviomieheni rakkauspartneri soitti minulle matkapuhelimella, olin niin yllättynyt, koska aviomieheni on kieltäytynyt soittamasta minulle tai lähettämästä minulle tekstejä viimeisen kolmen viikon ajan, yhtäkkiä hän soitti pyytääkseni anteeksi ja sanoi, että hän palaa kotiin käymään luokseni ja lapseni pian. Siitä päivästä lähtien, kun hän soitti minulle, hänellä on ollut soittoääni ja tekstiviestejä minulle joka päivä, tänään hän soitti, että vastasin puheluun ja hän sanoi taas, että hän on niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun antaa anteeksi ja palata hänelle. rakkauden kumppanina, että hän rakastaa minua niin paljon. Olen niin onnellinen, ja vasta tänään aloimme elää onnellisina yhdessä perheenä. syvällinen kiitollisuuteni menee Dr.Oduduwalle hänen lahjallisista voimistaan ​​palauttaa rikkoutunut avioliitto ja palauttaa entinen rakkauskumppani 2 päivän kuluessa rakkauden oikeinkirjoitusrukoukseen, joka toimii. Suosittelen häntä vilpittömästi kaikille, jotka etsivät kiireellistä rakkauden palauttamista (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  VastaaPoista