29. syyskuuta 2019

DOHASSA MAAILMANMESTAREITA

Olen aina pitänyt yleisurheilusta. Ollessani pieni tyttö, isä vei minut Stadionille ja vei hiukan isompanakin. Sittemmin olen katsellut tv:stä. Näinä päivinä Qatarin Dohasta. Tutkin myös netistä tietoja maasta ja pääkaupungista. Huomasin senkin, että junalla Helsingistä Ouluun kestää yhtä kauan kuin lentäen Dohaan. Aikaeroakaan ei ole. Netin kuvat näyttävät upeita pilvenpiirtäjiä, Eikä arkkitehdeillä näemmä ole muu rajana kuin taivas.

Jännittäviä kilpailuja Dohan mm-kisoissa, salskeita urheilijoita. 4x400 metrin sekaviesti hämmensi. Naiset ja miehet samassa kilpailussa. Heräsin yöllä sattumalta ja menin olohuoneeseen katsomaan 50 km:n kävelyä. Vaikka yöllä käveltiin, oli kilpa monelle liikaa. Keskeytyksiä tuli. Liian kuumaa siihenkin aikaan vuorokaudesta. Onko tämä kilpailu aivan välttämätön? Ei edes mustikkasoppaa tarjolla. Vettä oli ja sitä käytettiin kaikella mahdollisella tavalla viilentämiseen. Jätin katselun kesken ja menin takaisin nukkumaan. Miesten osalta japanilainen käveli maailmanmestariksi. Naisten kävelyn voiton vei kenialainen.Tänään mm-kisojen katselu aloitetaan vasta illalla. Joistakin lajeista finaalit. Muun muassa 4x400 metrin sekaviesti!

H vahvisti kahville tulon. Menen pysäkille vastaan. Huomenna asioille ja tiistaina Stadiin. Sitten mukavaa yhdessäoloa H:n kanssa. Muutama päivä Suomessa ja sen jälkeen muuttuu taas turkkilaiseksi. Pois meidän syksystämme, pois tulevasta loskasta ja lumesta.

Tänään hissunkissun olemista ennen iltaa. Lueskelua ja lounaan valmistamista. Sunnuntain laiskottelua. Tarkistin loton. Ei mitään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti