20. lokakuuta 2017

UUSI LIITTYMÄ

Ilmoitettiin määräaikaisen nettiliittymän päättyvän, uutta ja kalliimpaa tilalle tarjottiin. Kalliimpi kuulemma siksi, kun on nopeampi. Tekstiviestiä kiireesti S:lle ja kysymään mitäs nyt?  Vastasi, että uusi vaan, jos haluaa läppäriä läträtä. Tilasin uuden ja sain jo vahvistuksenkin, että olen edelleen asiakas ja kelpaava nettipalveluihin.  Näpsäkkäästi koko asia hoitui puhelimitse. Ei tarvinnut lähteä asianomaiseen kauppaan jonottamaan. Niissä sen kaltaisissa liikkeissä on aina asiakkaita ja kukin vie pitkän tovin virkailijan kanssa. Minä poden jonotuskauhua. Olen myös malttamaton ihminen.

Tämän syksyn herkku on myskikurpitsa. Olen siitä valmistanut syötävää aiemminkin ja nyt panin maustettuja lohkoja uuniin ja hyvää tuli. Oikeastaan erittäin hyvää. Koko ateria oli kasvisperäinen bataatti-kvinoapyöryköitä myöten makoisan salaatin kera. Myskikurpitsan pieniminen vain on työlästä, voimia ja hyvää veistä vaativaa hommaa. Hyvin meni ja kaikki sormetkin tallella. Myskikurpitsa on monipuolinen kasvi valmistaa, mielikuvitus ja kokeilun halu mukaan. Tänään taas käyn sen kimppuun.

Eilen käytiin keskustelua Yle Forumissa sananvapaudesta. Kuka saa puhua, sanoa mitä, koska ja mistä. Lukijat, kuuntelijat loukkaantuvat vaikka mistä. Hyökätään kirjoittajan, puhujan kimppuun vihapuhein ja uhkauksin. On sitten kysymyksessä kirjailija, urheilija, toimittaja, poliitikko, blogin kirjoittaja, esiintyvä taiteilija... Usein ymmärretään sanottu tai kirjoitettu teksti väärin, kukin oman herkkänahkaisuutensa mukaan. Minuakin moitittu vähemmän kohteliaasti kirjoituksestani naisen eurosta. Poistin ikävät ja asiattomat kommentit, asialla oli aivan ilmeisesti mieshenkilö. Ja se oli pientä verrattuna julkisuuden henkilöihin, jotka katsotaan olevan vapaata riistaa mielipiteittensä takia. Aina joku "ottaa itteensä" jostakin.

2 kommenttia:

  1. Niinpä, aina ottaa joku itteensä, olipa kysymys ihan mistä tahansa. Mutta, elämme kuitenkin maassa, jossa on sananvapaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, sananvapaus on ja YLEn ohjelmassa keskusteltiin myös sananvastuusta. Se pitäisi muistaa!

      Poista