23. lokakuuta 2017

PIRTSAKKANA AAMUYÖN TUNTEINA

Se on sitten taas varsin varhainen aamu ja minä ollut hereillä jo pari tuntia. Juon tässä aamukahvia. Otin illalla 3 mg Melatoniinia ja sillä nukuin muutaman tunnin. Ei semmoinen riitä. Sain lääkäriltä myös oikeaa unilääkettä, mutta sitä säästelen tositarpeeseen. No, menevät yöt näinkin. En sitten muuten nuku päivälläkään.

Kunhan aamu valkenee myöhemmin ja minulle selviää vaatetus, lähden ostamaan hedelmiä. Isossa Valencia-vadissa keittiön pöydällä pari napa-appelsiinia enää. Eikä muuta ole. On ehdottomasti saatava lisää kaikenlaisia. Mikäli purettavassa K-kaupassa ei mitään ole, on rullauduttava Herkkuun. Itäkeskuksen Lidlissä en kertaakaan ole ollut ja näkyy siellä olevan joku S-kauppakin. Lidliin tutustuin vuosia sitten Espanjassa ja oli semmoinen varastomainen kauppa, mutta möivät viiniä. Meille tämä juoma ei taatusti maitokauppoihin ainakaan minun elinaikanani tule. Valvotaan juomista siinä kuitenkaan onnistumatta. Alkoon ostoksille vaikka matkojen taakse. Helsingissä se on helpompaa, kun usein marketin kylkeen on Alko pykätty.

Parvekkeen tuolien pehmusteet sulloin talvisäilöön. Eivät pölyty. Peittelin vielä tuolitkin samasta syystä. Yksi pieni palli jäi, jos tahdon katsella hetken talvea ja lumisadetta partsilla. Onhan se niin kaunista sitten, kun kaikki peittyy puhtoiseen lumeen. Kunnes roskat, koirien keltaiset terveiset ja ihmisten tallausjäljet hävittävät tämän neitseellisen koskemattomuuden.

Katselin eilen tv:stä Bolshoi-teatterin Joutsenlammen. Olen sen joskus nähnyt Helsingissä Oopperan näyttämöllä suomalaisena versiona. Pidän Tshaikovskin musiikista. Kuuntelen usein levyltä.  Pidän myös Joutsenlammesta ja yleensäkin baletista. Olinhan pienenä balettikoulussakin, mutta ei minusta ballerinaa tullut. Kyllä liikunta baletissa näyttää niin ilmavan kevyeltä, etten lakkaa ihaillen hämmästelemästä, kunnes tulee mieleen se hirmuinen ja vaativa vuosien työ, ennen kuin tanssitaan prima ballerinana Odetten rooli. Hieno esitys eilinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti