21. lokakuuta 2017

AAMUKAHVIN AIKAAN

Kivaa herätä aikaisin, kun takana on kuitenkin monen tunnin oikeat yöunet. Pimeää ja hiljaista. Jokunen liikkuja kadulla. Vilkastuu aina myöhemmin.

Odottelen kirjettä Italiasta. Sinne päin posti toimii kiitettävästi, mutta Suomeen tullessa hidastellaan. Euroopan maa kuitenkin ja postin kulku voi kestää Napolin seudulta Helsinkiin parikin viikkoa ilmateitse. Joskus jäänyt kokonaan sille tielleen. Tänään lauantaina ei postia edes jaeta. Onko niin, ettei tiistaisinkaan? Kaikessa supistetaan.

Lipittelen varhaisaamun kahviani, muki intialainen ja kahvi kapselista. En muuta juokaan nykyisin. Makunystyräni eivät kovin herkkiä ole, sillä huonosti maistan eri kahvit. Erotan karamellin ja suklaan hyvin, mutta sitten onkin tuntematon alue. Kun menee vaikka Pop-up Boutiqueen Itäkeskuksen kauppakeskuksessa, joutuu aikamoisen barista-tietämyksen ryöpytykseen. Envivo lungo,Vivalto lungo, Volluto, Cosi, Arpeggio, Kazaar, Dhargan, Dulsao do Brasil, Roma...  Ostan nykyisin kapselipakkauksen värin mukaan. Mutta kuuntelen mielelläni baristaa, joka kertoo sulavasti kahveista ja mitä mihinkin käytetään. Kotona sitten panen minkä tahansa kapselin koneeseen ja painan nappulaa. Kahvia tulee!

K:n kanssa sovin soittelevani "piakkoin". Aika on umpeutunut. Olen mökkiintynyt kotiini. Liikun henkisesti ja hiukan konkreettisestikin. Lonkkaakaan en voi saamattomuudestani syyttää. Kyllä se on korvien välissä! Kotihommat vähän retuperällä, mutta tänään ryhdistäydyn. Pelkkää lukemista ja maailman menon ihmettelemistä. Lunta luvattiin. Oulussa on jo.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti