27. marraskuuta 2014

TÄYTTÄ HULLUUTTA

Valmistaudun puolison kotiin tuloon. Menen hakemaankin. Opin tämän siitä kerrasta, kun tuli sotkua sairaalan kuljettajalle antamassa osoitteessa ja minulta meinasi mennä hermot. Siitä lähtien olen hakenut ja on tultu oikeaan osoitteeseen.

Ei tässä sen kummempia tervetuloseremonioita ole, mitä nyt olen imuroinut ja panen oman vuoteeni päälle päiväpeiton. Molemmissa hommissa olen kymmenen päivän aikana hiukan lipsunut. Eilen ostin ruokaa jääkaappiin ja nyt sitä on. Piti ostamani myös kylpyhuoneen lamppuja. Ovat nykyisin kuulemma "polttimoita". No, loppuun palanut polttimo oli malliksi mukana, mutta mitä sanottiinkaan tavaratalon sähkötarvikeosastolla? Ei-oota sanoivat.  Eivätkä tienneet, koska saavat varastoon. Sama asia kuin puolison partakoneen terien kanssa. Halusin heti tietää syyn tavaratalon nykyiseen ei-oo-käytäntöön. Ennenhän ei moista ollut.

Koko Euroopan polttimovarasto on Puolassa! Ei tavaratalossa, ei kussakin maassa vaan vain Puolassa. Sieltä koko maanosan lamput, käytän tätä sanaa piruuttani, tilataan tarpeen mukaan milloin mihinkin Euroopan maahan. Meinasin kaatua silkasta hämmästyksestä rollaattorin kyljestä tämän hulluuden kuultuani. Kustannuskysymys on kuulemma syy tämmöiseen käytäntöön. Keskitytään ja ulkoistetaan. Kuka saa kärsiä? Asiakkaat.  Kun lamput loppuvat hyllystä, jäädään odottelemaan Puolan toimituksia ja saattaa kestää kuukausia, kuten minulle kerrottiin. En sitten millään kuuna kullan valkeana opi siihen, etten saa Stockmannilta haluamaani tavaraa. Ja jos saan, niin sitten joskus, kun saavat taas hyllyn täytettä. ¨

Tähän heidän huonoon jamaansa ei enää millään mahtuisi ei-oon myyminen. Nyt on etsittävä uusi lamppukauppa, jolla olisi näitä polttimoita vielä hyllyssä. Muuten kylpyhuoneeni tarvitsee taskulamppuja (saako paristoja?) tai kynttilän  (onko niitä saatavissa?) valoa. Mihin tämä maailma on menossa? Palaudutaanko johonkin kummalliseen aikaan, kun oli kaikesta pulaa, pitkiä jonoja kauppojen ulkopuolella, kun puoti saanut esimerkiksi lampputäydennystä? Olenko pahassa painajaisunessa ja herään kohta entiseen tuttuun yltäkylläisyyden maailmaan?


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti olet saanut levättyä ja kerättyä voimia lomasi aikana, että taas jaksat hoitaa puolisoasi. Siinä hoitotyössä kun ei sitten voi oikein lipsua.
    Kyllä minäkin ihmettelen, jos Stockmannilta ei löydy lamppuja kylpyhuoneeseen tai teriä partakoneeseen. Kaikkea sitä! En oikein usko, että lamppunne olisivat mitään tosi erikoisia. Ihme touhua!

    VastaaPoista
  2. Hei Marjatta. Stockmann soitti, lamput saapuneet. Hyvä Puola! Ostan nyt useampia, jos taas loppuvat. Eivät ole erikoisia meidän lamput, semmoisia putkiversioita vaan.

    Kyllä lepäsin, joka päivä jossain. Nyt on rajatumpaa, kun puoliso taas kotona. Juuri annoin iltapalan, hoitotoimenpiteet hiukan myöhemmin ja sitten nukutaan. Mutta on se kivaa, kun hän on taas luonani!

    VastaaPoista