13. marraskuuta 2014

KIPSI

Eilinen oli yksi niitä päin peetä meneviä-päiviä. Minulla on oikeassa kädessä kipsi! Tapaturma kotona puolison sairaalavuoteen kaiteesta hankittu. Sitten olikin hommaa, kun piti saada kotivahti päästäkseni jonnekin yhtäkkiä turvonnutta ja siniseksi tullutta rannetta näyttämään. Kysyin erästä henkilöä, mutta oli varattu. Sitten kampesin itseni hissillä viidenteen ja pyysin herra O:ta. Hän tuli. Sitten tehtiin niin, että henkilö, joka oli varattu, tuli vapauduttuaan ja herra O pääsi pois. Minulla nimittäin meni aikaa sairaalassa, jonka kaikki tietävät, jotka ovat päivystykseen menneet.

No, ja sairaalassa tapahtui vielä se, että kun minun piti mennä röntgeniin, oli röntgenkone ottanut ja simahtanut.Korjaaja oli korjaamassa ja homma kesti. Toivat aikojen päästä varakoneen ja sillä päästiin kuvaamaan. Taas jonotusta, kunnes lääkäri tutki kuvaa ja pantiin kipsi. Soittavat vielä, että onko ranne murtunut vai ei, kun radiologi on kuvan tarkistanut. Jos murtumaa ei ole, saan leikata kipsin pois. Ranne ei säre, mutta ottaa kipeää tietyissä vääntämisisssä. Ja sitähän tässä on tehtävä, saan tai en. Tämän jo kerroin sairaalassa ja kerroin, miksi en voi vain kättä lepuuttaa päivät pääksytysten. No, menee se näinkin. Ripustin jo pyykin, tiskasin, vahdoin vaipat, laitoin ruuan ja syötin puolison ja söin itse muutaman rusinan.

Pitäisi lähteä kaupungille tuuraajan tultua. Tuuraajapäivä on tänään poikkeuksellisesti. Asiat toimitettava. Yksinhuoltajan ja väliaikaisen yksikätisen elämää. No, sormet pelaa kipsin jatkeena ja onhan minulla vasen käsi. Se on näin hädän tullen varsin käypä. Ei kai oikeaa ala kipsin alla kutittaa?

Että tämmöistä.

8 kommenttia:

 1. Olipa harmillinen kolaus käteen. Toivottavasti kipsiä ei tarvitse pitää kauan. On se vaan hankalaa toimia yksikätisenä. Tsemppiä!
  Täällä maa on saanut kuurapeitteen, mutta lunta ei ole luvassa. Hyvää syksyn jatkoa ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 2. Voi, miten ikävä sattumus! Yksikätisenä melkeinpä teet nyt hommat. Eikä ne ole mitään pikkuhommia. Paljon tsemppiä ja toivon, että saat pian kipsin pois.
  Hyvää marraskuuta kuitenkin!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Stadin Friidu!!! Olipa ikävä uutinen tuo kipsikäsi.Voi että, ihmistä koetellaan välillä liiankin kovalla kädellä. Minä toivotan pikaista paranemista ja jos se ei toteudu niin ainakin hyvää ja perinpohjaista paranemista. Kaikkea hyvää kipsistä huolimatta.

  VastaaPoista
 4. No olipa tuo taas oikein sitä, että kun kaikki voi mennä päin sitä niin sitten se menee. Toivottavasti kipsaus osoittautuu varotoimenpiteeksi ja pääset parantelemaan vammaa ilman sitä. Toivottavasti!

  VastaaPoista
 5. Tiuku, kiitoksia kommentista. Juu, tässä mennään kipsissä viikon verran ja ihmetellen, miksi kutisee.

  VastaaPoista
 6. Tuulia, kyllä tämä tästä ja vasen käsi osaa jo jotain. Kiitoksia ja hyvää syksyä sinullekin.

  VastaaPoista
 7. Piacee, kiitos.. On tämä kuitenkin koettelemuksista sieltä pienemmästä päästä. Saan käden takaisin viikon kuluttua. Hyvä niin.

  VastaaPoista
 8. Marjatta, se on se Mr. Murphy, joka näitä järjestelee. Hyvin tämä menee ja ensi viikolla olen taas täyspainoisesti kaksikätinen. Hyviä opetuksia nämä tämmöiset.

  VastaaPoista