30. marraskuuta 2014

HYVÄSTI MARRASKUU

Tässä istun, enkä juuri muuta voi. Kuuluu aamurutiineihin sen jälkeen, kun olen puolison syöttänyt ja suorittanut hänen kohdallaan muutkin aamutoimet. Tänään tulee hoitaja avittamaan puolison vatsaa toimimaan. Meni la-hoidon aikana rytmi hiukan sekaisin. Onneksi Helsingissä on sellaisia paikkoja, joista saa avun viikonloppuisinkin.

Jaahas, marraskuun viimeistä päivää viedään. Joulukuu alkaa uudella viikolla. Sitten onkin tuotapikaa itsenäisyyspäivä ja joulukin tulla jollottaa. Ostin postimerkkejä, jos kuitenkin panen lähettäen muutaman kortin.  Viime vuonna jäi, kun olin menossa leikkaukseen ja liikkuminen oli nykyistä huonompaa. Melkein unohdin koko joulun. Sinänsä onnellinen olotila.

Jo vuosia sitten julistin itsekseni koko jouluhässäkän pannaan ja unelmoin joulusta, joka on oikea joulu. Olihan meillä joskus suunnitelmissa lähteä jonnekin pohjoiseen lumen ja hiljaisuuden keskelle, mutta siitä ei tullut mitään. Me lähdimmekin etelään, Kyprokseen. Joulu oli toisenlainen. En kaivannut kinkkua, lanttulaatikkoa, joulukuusta. Ihmiset olivat aattopäivänäkin kiireettömiä, kaupat myöhään auki, ravintolat valmistautuivat vastaanottamaan asiakkaita. No, matkatoimisto tietysti haali suomalaisia riisipuuron ääreen ja laulamaan kyynelsilmin " Kun maass´ on hanki ja järvet jäässä..." Me jätimme seuran pettureina väliin. Menimme thaimaalaiseen ravintolaan aattoaterialle. Siellä oli muuten koristeltu joulukuusi! Kuuntelimme puheensorinaa ja söimme hyvin. Se oli kaikkinensa mukavaa joulun aikaa, johon kuului myös kahden aasin adoptoiminen. Lähetimme vielä Suomestakin ylläpitorahaa muutaman vuoden ajan aasien vanhainkotiin. Toisen aasin nimi oli Pegasos. Olen varma, että se on jo näin monen vuoden jälkeen levittänyt siipensä ja lentänyt kaverinsa kanssa aasien taivaaseen.

2 kommenttia:

 1. Terveisiä Helsingistä! Olin eilen Kotkan puutarhaseuralaisten kanssa katsomassa Talvipuutarhaa. Olen aina ohi mennessäni katsellut rakennusta ja ajatellut, että tuolla pitäisi käydä sisällä ja eilen siihen olikin mahdollisuus. Saimme kuulla perinpohjaisen selvityksen alueen ja rakennuksien historiasta, rakennuttajista, remonteista ja nykytilanteesta. Olipa mielenkiintoista! Ja kierroksella katsella upeasti kukkivia joulunajan kasveja. Siellä on myöskin vanhoja huonekasveja kuten oleanteri, kentiapalmu ja monia muita, aivan valtavan kokoisina.
  Paluumatkalla pysähdyimme Porvoossa, jossa oli pari tuntia aikaa kierrellä ja katsella kaunista ja jouluvalaistua kaupunkia. Ostin yhdestä kaupasta tuliaisiksi Malmgårdin kartanon tuotteita. Kiva ja mielenkiintoinen päivä!

  VastaaPoista
 2. Jaahas, ihan että Helsinskissä asti Marjatta kävi! Juu, Talvipuutarha on tutustumisen arvoinen, tiedän ma.

  Eikä Porvookaan hullumpi ole. No, ei ole Kotkakaan. Olen ollut ja siellä asuu pikkuserkkuni.

  Malmgårdin tuotteet ja itse tila eivät ole minulle tuttuja. Lunttasin vähän netistä.

  Kiitos kaunis terveisistä.

  VastaaPoista