30. maaliskuuta 2013

AAMUAURINGON AIKAAN

Säveltäjän puoliso tuli rapussa minua vastaan.Jäimme niin sanoakseni suustamme kiinni.Hän kertoi työstävänsä elokuvan käsikirjoitusta.Pitäisi saada aikaan komiikkaa.Eräs tuttu teatteri-ihminen sanoi minulle kerran,että komedian näytteleminen ja  tekstin kirjoittaminen on vaikeampaa kuin tragediassa pysytteleminen.Samaa mieltä oli Säveltäjän puoliso.Kysyin,onko hän hauska mies.Sanoi mahdollisesti olevansa.Tulimme yksimielisesti siihen tulokseen,että Suomessa nykyisin ei ole montaa hyvää komiikan esittäjää.Rääväsuisuus,koheltaminen lavalla ei ole sama asia.Huumorin on oltava älykästä eikä myöskään valmiiksi pureskeltua,vaan sen ymmärtäminen täytyy kummuta kuuntelijan/katsojan sisältä oman oivalluksen myötä.Säveltäjän puoliso astui hissiin ja lähti kirjoittamaan hauskoja.

Sairaalassa minulle maristaan puolison kielenkäytöstä ja huitomisesta.Kysyvät,onko hän aina ollut sellainen.Siis hoitohenkilökunta,jonka pitäisi olla kaikenlaisiin sairauksiin ja niistä johtuviin käytöshäiriöihin tottunut? Mieheni kiukuttelee vain hoitotoimenpiteiden aikana.Se on protestia hänen puoleltaan.Vakuutin hänen käytöksensä johtuvan aivoinfarktista eikä ole tarkoitettu yksittäiselle hoitajalle henkilökohtaisesti.Aion pyytää osaston lääkäriä informoimaan henkilökuntaansa,sillä alan kyllästyä tähän päivittelyyn.Joillakin on muistihäiriöitä,joillakin pakkoliikkeitä,jotkut vanhuudenhöperöitä.Minun mieheni päästelee ärräpäitä suustaan.Haartmanissa osattiin suhtautua,samoin Kivelässä ja Laakson edelliselläkin osastolla.Mikä hienohelmojen osasto tämä nyt on? Kolme hoitajaa oli eilen kimpussani.

Hjallis Harkimo hiillosti Panu Rajalaa MTV3 keskusteluohjelmassa.Kyseli uskottomuudesta,rakkaudesta ja viinan juonnista.Herrat hiukan samalla aaltopituudella näissä asioissa,aiheet tuttuja.Kaksi koko kansan tuntemaa naistenmiestä. Samaa asiaa jauhettiin,mitä kuultu ja nähty Rajalan aikaisemmissa haastatteluissa. Miksi Lavatähti ja kirjamies-kirja? Miksi ei Rajala kirjoita bestselleriä,tahtoi Harkimo myös tietää. Missä viipyy kirjailijan mestariteos? Mitään uutta ei ohjelma antanut minulle ja oikeastaan toivon jo pistettä koko asialle.Kirjoitettu mikä kirjoitettu.

Kävin Stockmannin First loungessa espressolla.Rauhallinen ja elegantti ympäristö,vaikka sattuikin olemaan paljon väkeä.Luin iltapäivän lehtiä ja katselin salaa ihmisiä.Vastapäinen mies oli syventynyt tietokoneeseensa,viereinen rouva kasteli etusormensa suussaan kääntääkseen lukemansa lehden sivua,joku joi lattea,takanani kaksi naista vertaili Louis Vuittonilta ostamiaan laukkuja.Minä sain kahvini.Sen juotuani lähdin ostamaan veriappelsiineja Herkusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti