2. toukokuuta 2011

TIETOKONEEN TÄLLÄ PUOLEN

Maailma voi huokaista helpotuksesta,kun USA:n presidentti oli kertonut Osama bin Ladenin kuolleen.Miestähän on etsitty vuositolkulla kissojen ja koirien kanssa ja nyt lopultakin löydettiin,tehtiin isku olinpaikkaan ja siinä se sitten oli.No,ei nyt ihan voida ajatella,että tämän kuoleman myötä maailma tulisi paremmaksi,eiköhän hänen kannattajansa ala ensimmäiseksi pohtia kostoa ja sitten sen jälkeen uusia muita ikävyyksiä.Kyllä muutkin al-Qaidassa osaavat.Mutta monien terrori-iskujen pääsuunnittelija on riveistä poissa.

Meilläpäin täällä perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen ei tunnu pääsevän oudosta maahanmuuttajasanailustaan eroon.Taisi tulla lipsahdettua semmoista,mikä kauan ärsyttää.Kun Hakkarainen oli myöhemmin pannut "maalaisuutensa" tiliin epäkorrektit sanomisensa muslimeista,niin tästä taas älähtivät maalaiset.Voi,voi sitä Hakkaraista!Vaikka itsekin olen rasisti enkä katso kovin hyvällä silmällä kaikkia tänne tulijoita,en kuitenkaan menisi kailottamaan loukkauksia ketään kohtaan.Eivät asiat sillä muutu.Eivätkä asiat taida muuttua millään lailla.Maailmanmeno nyt on tämmöinen ja vastaan pitää ottaa ihmisiä,jotka tulla tahtovat omien maittensa huonoista oloista Suomeenkin,jossa toivovat eldoradon olevan.Mutta Hakkaraisen suu pitäisi pestä saippualla.Sammakot pysykööt sisäpuolella.

Perussuomalaiset kaikki likikään eivät pidä persu-nimityksestä.Samoilla linjoilla minäkin.Pitäisi kyllä jaksaa sanoa puolueen oikea nimi. "Persu" kuulostaa hiukan alentavalta ja epäkohteliaaltakin.Ehkä on tarkoitus,että lempinimen takana piilee piikki pistävä.

Viileä sää sen kuin jatkuu.Parvekkeella en ole istuksinut,enkä ulkoillessamme rantaraittien penkeillä.Miehellä huomattavasti lämpimämpää pyörätuolissaan,kun takapuolen alla muuta kuin kylmä teräs.Aurinko paistaessaan lämmittää ja tuulettomassa paikassa on suorastaan leppoisaa.Ehkä tänään parkkeeraudumme sellaiseen kohtaan.Tällä viikolla jälleen keskustareissu.Parturikin miehelle olisi tarpeen.Jotkut ystävärouvistani hoitavat itse miestensä hiukset.Yritysten ja erehdysten kautta luovutin,vaikka hommasin asiaankuuluvan koneenkin.Jälki oli kuin Jukolan Jussilla eteläisessä Hämeessä.

Mistä meille sana "parturi"? Parta-sanasta johdos tietenkin kertoo Kaisa Häkkinen etymologisessa sanakirjassaan sivulla 882.Kirjakieleen joskus 1800-luvun lopulla.Tosin esiintynyt ikään kuin kokeeksi Ferdinand Ahlmanin sanakirjassa jo 1865. No,ja mistäs sitten "parta"? Melkein kaikissa lähisukukielissä sinne päin,vepsässä ja virossa "pard" esimerkiksi. Germaanistako lainaa,saksan Bart ja englannin beard,kysyvät viisaat? On niin taikka näin,sana lainaa ja ilmestynyt suomen kirjakieleen Agricolasta lähtien. Sanojen alkuperä on jännittävää!

Parturiin liittyy myös amerikanafrikkalaisten barbershop songs.Vokalisti,basso,baritoni ja tenori.Kvartetti.Olen jostain lukenut,että barbershop singing alkoi,kun parturissa odoteltiin vuoroa ja yhteen sattui neljä laulutaitoista miestä (mustaihoista?).Musiikkia ei ollut mukana.Aika kului rattoisasti vartoessa.Nykyisin jo tämän laulamisen tiimoilla esiinnytään,eikä edes parturissa.Mukaan ympätty musiikki.Olisipa lysti juttu,nyt kun vien miehen parturiin,saisimme kuulla barbershop songs.

Eilen illalla viedessäni roskapusseja jätehuoneeseen,se oli täynnä jonkun irtaimistoa vuoteesta lähtien.Sisään ei päässyt.Joku talosta lähtijä päättänyt jättää ylimääräiset ja työntänyt roskisvajan ovesta sisälle.Seisoin hetken ovella ja sitten heitin kaaressa omat jätteeni muitten päälle.En ollut halukas tunkeutumaan pitemmälle.Saas nähdä,mitä jäteauton kuljettajat sanovat? Lasku ainakin tulee taloyhtiölle,jota asukkaat joutuvat maksamaan aikanaan.Mikään ei ole ilmaista.Ohjeet ovat kyllä seinällä,että vain sen,mikä jätelaatikkoon mahtuu,saa jättää poiskuljetettavaksi.Kuka nyt ohjeita lukisi? Toisaalta taas,miten isoa esinettä joku vanhempi ihminen sitten lähtee kaatopaikalle omakustanteisesti rahtaamaan? Ei omaa eikä lähipiirissä pakettiautoa.Ei asiassa auttajia.Mitäs teet?

Vihreys sen kuin lisääntyy ihan silmissä ulkona,jotta ei kun aamutoimiin ja Niilo Tarvajärven sanoin "ylös,ulos ja lenkille".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti