19. toukokuuta 2011

KEVYTTÄ JUTUSTELUA

Kovassa tuulessa eilen panin sääkukat multaan.Mies istui viltti polvillaan pyörätuolissa ja katseli.Siistin vielä laatikon ympäristön,ettei mullanhituistakaan jää.Eikä jäänyt.Sitten kotiin.Myöhemmin roskia viedessäni naapurin rouva jo ihasteli työni tuloksia,mutta ei hänkään ollut kuullut sääkukista aikaisemmin.

Neljäs päivä menossa tämän uuden dieetin kanssa.Vaikka päivää kohti taloudellisesti tyyristä,niin tulee kuitenkin halvemmaksi kuin koko vaatevaraston uusiminen.Näin olen minä sen räknännyt.Kolme pussillista päivässä,kaksi suolaista keittoa ja yksi makea smoothien tapainen,joka maistuu aivan kamalalta.Sopat menevät jotenkuten,vaikka niissäkin omituinen jauhomainen maku.No,kai minä kaksi viikkoa kestän ja sitten katsotaan.Eiköhän silloin olisi jo kunnon pohjaa ryhtyä terveellisemmälle kuurille eli vähentää vain sokeria ja rasvaa roimasti ja sitämyöten kalorimäärää.

Mistä ihmeestä se johtuu,että joihinkuihin tarttuu tämä pulleus enemmän kuin toisiin? Vanhempani eivät olleet mitenkään liian lihavia,mutta isäni äiti oli semmoinen vanhanajan pyöreäolemuksinen mummuihminen,joka näyttikin sadun oikealta lämpimäntuntuiselta hopeahapsiselta mummulta.Nykyisin tämmöisiä mummumummuja on aika harvassa.Olenko siis perinyt tämän pyöreyteni isäni äidiltä? Mitä lienen perinyt vanhemmiltani? En ainakaan piirtämisen taitoa,vaikka molemmat piirsivät,äitini jopa Ateneumin käyneenä.Tätä perimisasiaa ryhdynkin tästä jonain päivänä syvällisemmin pohtimaan.Nyt jääköön tähän.

Pysyttelemmepä tänään sisällä.Kylmä tuuli käväisi jo parvekkeella avattuani lasit,kun piti kurkistaa,ovatko istutukseni vielä paikoillaan.Olivathan ne.Lämpöasteissakaan ei juuri nyt suurempaa hurraamisen tarvetta.Huomenna on tuuraajapäivä ja minä kaupungille.Kotiin tultuani vien miehen Mehiläiseen.Tikkien poisto korvan takaa.Olisi jo aika alkaa myös miettiä lomani ajankohtaa,kun sellaisen olen tänä vuonna aikonut pitää.Ensin on kysyttävä omalta sosiaalityöntekijältä,koska miehelle on hoitopaikka ja saa toki omiakin aikoja ehdottaa.Tästä se lomanpito yleensä alkaa omaishoitajalla.Jossain välissä tuleekin sitten mieleen,että tarvitsenko koko lomaa? Ja homma jää siihen.

Kyllä maailmanmestarijääkiekkoilijoden juhlinnasta nyt keskustellaan.No,itsetykönäni kyllä olen vähän kallellaan sinne päin,että noin humalassa toikkaroiminen yleisön edessä ei aivan korrektia ollut.Vaikka kuulemma itse tasavallan presidenttikin oli ymmärtänyt tilanteen.Naapurimaissa on irvailtu suomalaisten koheltamiselle,valokuvat ja filminpätkät levinneet.Ykskaks rikki mennyt kenkä oli ollut yhden kompuroinnin syy.Puheet haastattelijoiden kanssa eivät oikein selkeästi sujuneet.Voisikohan sitä kutsua ihan sammaltamiseksi? No,jälkipuintia riittää niin kansalla kuin urheilijoiden omissa piireissä.Pokaalikin oli särkynyt juhlinnan tiimmellyksessä! Hohhoijaa.Mitähän mieltä olisivat Tahko Pihkala ja Paavo Nurmi?

Osama bin Laden on puhunut haudan takaa.Viimeisessä viestissä hän kehoittaa muslimeja liittoutumaan ja päättämään,mikä aika olisi paras saada "koko muslimimaailma kapinaan". Eikä saa liian kauaa miettiä,ettei "tilaisuus mene sivu suun". Mitä vastaan "koko muslimimaailma" pitäisi sitten kapinoida? Eivätkö hyväksy muita uskontoja? Liekö vallan vallanhimon tavoittelua tämä bin Ladenin toivoma vastarinta? Eikö Koraanissa puhuta mitään suvaitsevaisuudesta? Tarkoittaako kapinoiminen sitä,että kaikki "vääräuskoiset" maailmasta pannaan päiviltä? Uskonto on kummallinen asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti