17. toukokuuta 2011

RASISMIAKO?

Joskus aikaisemminkin olen kertonut mielelläni lukevani blogeja.Panu Rajalan on yksi,jota suhteellisen säännöllisesti seuraan ja nyt lukemieni joukkoon on ilmestynyt perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon blogi Scripta Kirjoituksia uppoavasta Lännestä.Kielitieteilijänä ja suomen kielen taitavana käyttäjänä hänen kirjoituksensa ovat miellyttävää luettavaa ja,vaikka tästä ollaan montaa mieltä,niissä on useimmiten oikeaa asiaa.Halla-aho kieltäytyy olemasta rasisti,vaikka ei hyväksykään Suomen monikultturismia ja maahanmuuttopolitiikkaa.Hän on myös siinä oikeassa,että Suomessa asuvien somalialaisten huono asema työmarkkinoilla ei johdu työnantajien asenteesta,vaan somalialaisten omasta asenteesta.Heidän huono työllistymisensä on yleistä monissa maissa,mihin ovat asettuneet maahanmuuttajina asumaan.Halla-ahon mukaan muiden Afrikan maiden edustajien kanssa on työllistyminen onnistunut huomattavasti paremmin niin meillä kuin muualla.

Kansanedustaja Halla-aho on ilmeisen värikäs ja särmikäs persoona,joka näkyy hänen reipashenkisissä kirjoituksissaan,joista on joskus syntynyt ankaraakin polemiikkia ja vaadittu Halla-ahoa vastaamaan sanoistaan.Tämänkaltainen persoona yleensä jakaa ihmiset kahteen leiriin,hyväksyjiin ja vastustajiin.Hänen suhteensa ei olla välinpitämättömiä.

Itse olen rasisti,mutta nyt olen alkanut miettiä,mitä sana "rasisti" todellisuudessa tarkoittaa.Kun kuitenkin hyväksyn maahanmuuttajina ja pakolaisina ne henkilöt,jotka haluavat tehdä työtä Suomessa ja tekevät sitä,maksavat veronsa,ovat hankkineet (saaneet) kodin ja tottelevat Suomen lakeja ja sääntöjä kuten me muutkin.Olenko siis rasisti? Taidankin Halla-ahon lailla olla vain Suomen maahanmuuttopolitiikaan tyytymätön,sillä meillä minusta ollaan liian lepsuja ja hyväsydämisiä maahanmuuttoasioissa.Kuten niin monissa muissakin,jotka koskevat Schengen-sopimuksen mukaisesti tänne saapuvia,jotka pesiytyvät nurkkiimme ilman aikomustakaan hankkia työtä.Kuten esimerkiksi Romanian ja Bulgarian romanit.Olen yhä sitä mieltä,että yksinkertaisin ratkaisu yleisillä paikoilla kerjäämisen loppumiseen on sen kieltävä laki.Miksi meillä ei saada sitä aikaan?

Olen sitäkin miettinyt,mitä tulee aikuisina näistä somalialaisperheiden lapsista,jotka nyt käyvät Suomessa koulua? Onko heidän työllistymisensä jo paremmalla kantilla? He osaavat suomen kielen toisin kuin ehkä vanhempansa,joista ainakaan perheen äiti ei ole vaivautunut suomea opettelemaan.Lapset tuntevat suomalaisen kulttuurin,tavat ja säännöt jokapäiväisessä elämässä.Jatkuuko opiskelu koulun jälkeen korkeakoulussa? Saavatko,haluavatko,työtä elättääkseen itsensä? Onko heidän sukupolvensa jo sisäistänyt itsensä suomalaiseen yhteiskuntaan niin,että heillä on hyvä olla? Toivon kuitenkin,että he eivät milloinkaan unohda juuriaan,omaa äidinkieltään ja kulttuuriaan.Vaan elävät sopusoinnussa keskellämme somalialaisina suomalaisina.Olenko siis rasisti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti