12. toukokuuta 2011

J.V.SNELLMANIN PÄIVÄNÄ

Satuin eilispäivänä selailemaan kansanedustajien blogeja.Eteen sattui Kike Elomaan ja siihen kuuluvat kommentit.Elomaa on joskus kirjoituksessaan ihmetellyt,miksi ylipäätään mannerlaattojen päälle rakennetaan ydinvoimaloita.Tästäkös riemu syntyi.Naisparka sai tuta tyhmyytensä ylistystä,mietteitä päänsä autiudesta ym. Eikö nyt kenellekään tullut todellakaan mieleen,että joskus kirjoittajalla ajatus juoksee nopeammin kuin sormet näppäimillä ja jokin sana yhdellä sun toisella blogistilla saattaa jäädä pois? Kuten aivan varmasti näin kävi Elomaalla.Kyllä hän vahvasti on tietoinen,että kaiken minkä rakentaa tällä maapallolla, se on automaattisesti mannerlaattojen päällä tahtoi eli ei. Eri asia sitten,rakentaako laattojen yhtymäkohtaan ja tätä Kike Elomaa taatusti tarkoitti. Miksi nämä kommenttien lähettäjät takertuvat niin usein ilmiselvään lapsukseen? Revittelevät ja tuovat julkiluettavaksi omaa "viisauttaan" mollaamisen vahvistukseksi. Lapsuksia ja jopa asiavirheitä löytyy heiltäkin.Tässä kohdin voisi tovin rupatella malkasta ja roskasta silmässä.

Kaupungilla eilen.Ilma oli joviaali,aurinko paistoi,ihmiset kevyesti puettuina.Suven tuntua.Herkussa ei tungosta.Kävimme apteekissa. Nyt olen tosipaikan edessä.Ostin kokeeksi ACKD Easy Diet-soppapusseja.Niitä kun nauttii taiteen sääntöjen mukaisesti,niin useiden kilojen pudotusta luvassa kolmen viikon kuluttua.Keittojen soveltuvuus laihtumiseen testattu,tulokset sitä,mitä luvattu on. Kolme pussillista päivässä. Aloittaa en voi vielä,kun pääsen seuraavan kerran apteekkiin vasta ensi viikolla,jolloin on hankittava määrä,joka riittää useammaksi viikoksi.Mutta voi pojat,mummelihan nauttii jo pelkästä ajatuksesta,että jos nyt ei enää tässä iässä bikinimittoihin päästä eikä edes tahdota,niin kuitenkin vetoketjut menevät kiinni ilman äheltämistä ja vaatekaapista voi ottaa sellaista,jota on jo kauan kovasti huokaisten vain katseltu.

Espanjassa maa järissyt! Vaan ei Andalusiassa,mutta naapuriprovinssi Murcia sai tuta maanjäristyksen eritoten Lorca-niminen kaupunki.Kuolonuhreja,sortuneita rakennuksia,teitten rikkoontumisia.Jälleen on kuulunut isännän ääni luonnossa ja nyt tällä kertaa Euroopassa.Pyreneiden niemimaa on maanjäristysaltista aluetta.Lissabonissa se on todettu vakavin seurauksin jo joitakin vuosisatoja sitten.Laattojen yhtymäkohdat kiertävät maapalloa siellä ja täällä,ihmisten on niilläkin kulmilla asuttava,kun ovat aina asuneet.

Pitäisi tänään siistiä hiukan huushollia ja laittaa lounas.Eilen ostin valmista Herkusta,kun asiointipäivinä tuppaa päivä aina menemään pitkäksi,että ei viitsisi heti kotiin tultua ryhtyä ruuanlaittoon.Huomenaamulla mies korvaklinikalle.Se päivä menee siihen malliin.Sitten onkin taas viikonloppu.Ihan kuin aina olisi perjantai!

Tänään liehuvat liput Johan Vilhelm Snellmanin syntymän kunniaksi (12.5.1806).Johan Vilhelmin isä oli merikapteeni ja niinpä J.V.otti ja syntyi Tukholman satamassa laivassa.Jos Runebergia pidetään Suomen kansallisrunoilijana,niin J.V. Snellman on kansallisfilosofi.Hänellä oli myös sormensa pelissä Suomen saadessa oman markan 1860 ja niinpä Snellman on pystinä Suomen Pankin edessä.Mitähän mieltä hän olisi nyt eurosta? Häntä pidettiin vahvana fennomaanina,mutta edistyksellisenä miehenä hän luultavasti,jos ei nyt aivan hurraten,niin kuitenkin lievän hyväksynnän vallassa antaisi siunauksensa uudelle eurooppalaiselle rahalle.Luulen ma.

Eipä tässä tämän kummempia tällä kertaa.Hyvää Snellmanin päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti