21. toukokuuta 2011

HOPPUA PITÄÄ

Tuuraajan tultua eilen syöksyin kaupungille ja sitten menikin vähän aikaa kun en ehtinyt kissaakaan sanoa.Tulenpalava kiire kotiin ja vielä suurempi ehtiäksemme ompeleiden poistoon Mehiläiseen puoli kahdeksi.Mies etenee toimissaan ylen hitaasti, ja vaikka mitenkä autan pukeutumisessa,kengännauhojen sitomisessa yms, kovaa kiirusta piti ennen kuin istuimme taksissa.Mutta me ehdimme! Ystävällinen hoitaja poisti tikit.Minä pidin korvalehteä pois tieltä.Aika hyvin meni kun ottaa huomioon mieheni matalan kipukynnyksen.

Sitten taas taksiin,joka näytteli meille Helsinkiä luullen,etten huomaa hänen ajelevan pitemmän kautta.Bulevardin kohdalla jo sanoin ja niin päästiin sitten Uudenmaankatua Espalle päin ja lopulta kotiinkin.Joko tarkoituksella tai epähuomiossa ei antanut minulle rahasta takaisin.Ei ollut isosta summasta kysymys,mutta periaatteesta kyllä.Olin kuitenkin vaiti asiasta.Olimmehan saaneet sight seeing-kierroksen.Jos olisin ollut huonolla tuulella,olisin huomauttanut.Nyt olin tyytyväinen,kun miehen korvan tausta oli hyvin parantunut. Eikä ollut edes märkä,vaikka välillä olenkin sitä mieltä. Hahhaa.

Olen lisännyt sääkukkia muutamalla kappaleella pihalaatikkoon.Komea rivistö! On se vaan niin nättiä,kun on kesäkukkia.Laatikot,jotka ovat asukastoimikunnan kontolla,ovat vielä täynnä viimevuotisia ruskeita ja puolimädäntyneitä rankoja.Saas nähdä,jäävätkö,kun ei kevättalkoista olla kuultu puoltakaan sanaa.Naapuri jo arveli,ettei semmoisia järjestetäkään tänä vuonna.Tämmöinen saamattomuus harmittaa minua ihan mahdottomasti,kun tällä pihalla olisi mahdollisuus olla mitä kaunein,jos jokainen asukas kantaisi kortensa kekoon antamalla kesäistutuksiin euron tai kaksi per henkilö sekä osallistuisi yhteiseen työntekoon.Asukastoimikunta pihtaa budjetissaan,kun rahaa pitää säästää pariin pippaloon vuoden aikana.Eikä niissä voi saitailla.Pihviä ja makkaraa,monenlajista viiniä,salaatti viimeisen päälle,patonkeja paljon,kahvia ja pullaa.Semmoiset kekkerit.

Pressiklubi ei saanut eilen televisiossa näyttää presidentti Kekkosen kupsahtamista tantereeseen vuonna 1980 laskeutuessaan lentokoneesta.Juontaja Ruben Stiller oli käärmeentynyt asiasta,kun YLE tuli kieltämään.No,en oikein tiedä,olisiko kaatumisen näyttö ollut aivan paikallaan,kun siinä vielä oli Mertarannan selostus ihan muusta nurinmenosta.Huumoriahan siinä tietysti perään kuulutettiin.Hyvä maku on sitten kunkin ajateltavissa,miten sen laita on.Toisaalta taas tämmöinen yli 30 vuoden takainen tapahtuma on jo aika kaukana historiassa,etteikö siitä voisi vaikkapa pientä leikkiä laskea.Ehkä voi,ehkä ei.Minä en sano juuta enkä jaata.

Televisio-ohjelmissa pysyäkseni katselin ehtoona eräänä kauhunäytelmää siitä,mitä sitten tapahtuu maailmalle,kun/jos/kun USAn Yellowstonen alla piilevä massiivinen tulivuori saa päähänsä purkautua.Siinä kertoman mukaan käy kalpaten kaikille ja kaikelle.Aluetta pidetään mitä merkillisimpänä ja se huomattiin jo 1800-luvulla,jolloin 1872 Yhdysvaltain hallitus päätti alkaa Yellowstonea suojella tulevia sukupolvia varten.Pitää maailman vanhimman luonnosuojelualueen titteliä itsellään.Kaunista ja ihmeellistä kuvista ja elävistä kuvista päätellen kanjoneineen,vesiputouksineen,biisoneineen,mutta kun tietää koko totuuden,se pelottaa aivan kamalasti.Hirvittävät voimat jylläävät maankuoren alla pullahduttaen aina välillä näyttiä supertulivuorestaan komeilla vesisuihkuilla geysireistään.No,ja kyllä on pamahtanut. 640 000 vuotta sitten oikein roimasti ja siitä seurasi,että koko puisto sijaitsee valtavassa tulivuoren kalderassa.Tiedeihmiset uskovat,tietävät ja ennustavat,että ennemmin tai myöhemmin tämän helvetin on purkauduttava.On se sitten tapahtuva vaikka tuhansien vuosien kuluttua tai jonain vuonna meidän aikanamme.Että tämmöistä Amerikoissa, suurta ja kaunista.Karkkipussitkin kilon painoisia!

Nohnih ja tästä päästiin sievästi minun laihtumiseeni ja soppapusseihin.Vielä maistuu,mutta nyt jo pitää ajatella vankasti sitä,miltä näytän loppusuoralla ja siihen satsata,kun keitto valuu kurkusta alas.Ostin eilen lisää pusseja,mutta nyt jo jätin ne makeat litkut paikoilleen.Otan vaikka pari elävää mansikkaa tilalle,on se sitten sallittua eli ei.Kotimaisia näkyi jo olevan,niitä kasvihuoneessa kasvaneita,mutta makoisia,ah.Pari tomaattiakin olen syönyt,vaikka ehkä rikkoen tämän dieetin sääntöjä.En yleensä ole tomaattien ystävä,mutta mitenkä ne nyt maistuvatkaan.Taivaallisilta! Isken hampaani tomaatin punaiseen kylkeen ja annan mehun purskahtaa suuhuni.Nautin.Sitten pureskelen onnen tunteen täyttäessä koko sieluni kaiken muunkin tomaatista sitä kovaa kantaa myöten.Mitään ei panna haaskiin.Maiskuttelen pitkään jälkeen päin ja nappaan vielä perään suurimman pensasmustikan,mikä ostamastani rasiasta löytyy.Mustikkakaan ei ole milloinkaan näin hyvältä maistunut,sanon ma.

En kykene enempään kirjoittamiseen,kun vesi herahti kielelle.Pitää mennä syömään päivän ensimmäinen soppapussillinen.Ottaiskohan kalakeiton tai thaikanakeiton? Otan sienikeiton sittenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti