13. toukokuuta 2011

FLOORAN PÄIVÄN ILTANA

Jännä juttu.Päivällä bloggeri oli hävinnyt ja nyt kun se taas on reilassa,hävisi yksi tekstini "J.V.Snellmanin päivänä".No,ei se maailmoja kaada,ei minun eikä kenenkään muunkaan.Kiva,kun nyt taas pelaa ja voin pätkän kirjoittaa.

Mies tänään pienessä korvantausleikkaukessa.Puudutus koski enemmän kuin itse operaatio,jolloin leikattava kohta oli aivan turtana.Sitten mentiin vielä saamaan toisenkin toimenpiteen Meilahden puolella,jotta näihin hommiin sukeutuikin sitten iso osa tästä päivästä.Onneksi Herkun ruoka oli vain lämmittämistä vaille.Olin kyllä tälle diebeetikolleni laittanut pari pientä kerrosvoileipää,kun kokemuksesta tiedän,että kanttiinien aukiolot voivat olla epävarmoja (tosin nyt olivat auki) ja aikaa klinikoilla saattaa kulua tuntitolkulla.No,minulla ei aika tullut pitkäksi,sillä on kiinnostavaa katsella ympärilleen.Mies sen sijaan hiukan alkoi hermostua,mutta juuri silloin meidät haettiin.

Tuli minulle kutsukin.Hakasalmen huvilan Merelle- 150 vuotta purjehdusta Helsingissä-näyttelyn avajaisiin 26.5. Mutta enhän minä voi.Kutsuja satelee sinne ja tänne ja joskus,jos rehellinen olen,hiukan harmittaa nykyiset olosuhteeni.Mutta menee yhtä pian ohi kuin tulla tupsahtikin.Kutsut ovat toisinaan vallan avec,mutta sekään ei oikein käy.Hohhoijaa.Tähän aikaan vuodesta on "taidetta" luonnossa ihan riittämiin.Pihan koristepuut puhkeavat pian kukkaan ja rannan istutukset ovat kauneimmillaan kilpaillen suloudesta villien voikukkien,kannusruohojen ja myöhemmin kesällä komeiden horsmien kanssa.Lintujen liverrykset ja tiirojen taidonnäytteet veden pinnalla kalan nappauksessa vetävät vertoja parhaimmallekin näyttelyn kutsulle.Ja Kiasmaanhan ARS11 olen päättänyt miehen viedä.Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu.Aina pitää ajatella myönteisesti.

Italialaiset kertovat Libyan Gaddafin poistuneen Tripolista ja vallan haavoittuneen.Jokohan olisi aika hänen valtakautensa päättyä? Tätähän tässä ollaan odoteltu.Ai niin,luin jostakin,että Romanian kerjäläiset ovat vähentyneet,kun sana on Romaniassa kiertänyt,että suomalaiset ovat panneet kukkaronsa nyörit enemmän ja enemmän tiukemmasti kiinni eli tienistit talojen nurkissa pienentyneet.Nyt tänne on tullut väkeä Bulgariasta,mutta nämä keräävät pulloja ja saavat näin ehkä enemmän rahaa kuin kerjuupussia heilutellen.Työtä se pullojenkin kerääminen on ja hyödykästä lisäksi,sillä me suomalaisethan paiskaamme pullon tyhjennettyämme maahan ja joskus sattumoisin vielä se saattaapi pysyä ehjänä ja kelvollisena pulloautomaatin hihnalle.

Tykkään kovasti Jukka Ukkolan kolumnista SK:ssa.Tällä viikolla Ukkola kertoo epäkorrektista kielenkäytöstä,jota viime aikoina olemme kuulleet. Ukkolan mukaan brittiläinen julkaisu Journal of Animal Ethics tahtoo,että kissoja,koiria ja muita ihmisen kotieläimiä ei saisi sanoa lemmikeiksi,vaan kumppanieläimiksi.Myös nimitykset elukoista ja villieläimistä ovat loukkaavia,koska ne vihjaavat näiden eläinten olevan jollain lailla sivistymättömiä. Pannassa ovat myös vanhat tutut "viekas kuin kettu" ja "syö kuin porsas". Hyvä Jukka Ukkola! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

Nyt on lopetettava.Miehellä hiukan myöhässä oleva iltapala-aika.Hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti