6. toukokuuta 2011

AAMUKAHVIA JUODESSA

Pihan lehtipuut entistä enemmän viheriäitä.Pian vastapäinen talo peittyy,eikä sieltä nähdä,istunko parvekkeella eli en.Vaikka en toki mieli salaa istuakaan.Pihalla kulkijat näkevät,kun lasitus yltää katosta lattiaan.Tässäpä naputtelen tovin näin aamukahvin aikaan auringon paistaessa täydellä terällään pilvettömältä taivaalta.Lupasivat lämpenevää.

Eilen vein miehen parturiin.Ei mitään barbershop-lauluja.Sitten apteekkiin ja Herkkuun.Tänään espanjalainen lounas: lihapullia sherrykastikkeessa.Viitseliäisyys on iskenyt.Oli muuten oudonlainen invakuljettaja.Pyysi minua auttamaan pyörätuolin kanssa! Kuitenkin heidän säännöissään sanotaan,että kuljettaja ei auta saattajaa,joka ei ole varsinainen asiakas. Näinkö on,että saattajan on kuitenkin autettava kuljettajaa? No,autoinhan minä,mutta lievähkön hämmästyksen vallassa,kun sentään tekniikkakin on hänen apunaan kokemuksesta puhumattakaan.Ikääkin tällä saattajalla jo sen verran,että avittamisen pyytäminen ei aivan korrektia ole.Vai ottaiskohan pyynnön kohteliaisuutena,että näytän ikäistäni nuoremmalta? Mene ja tiedä.Onks toi sun isäs? kysyi kerran eräs herrahenkilö osoittaen miestäni.Oli kyllä hiukan kaffeessa.Kysymys huvitti.

Maailmalla pohditaan nyt bin Ladenin tappamisen oikeudellisuutta.HS:n raatilaisten enemmistö piti surmaa epäeettisenä.Olisi pitänyt mies vangita ja saattaa oikeuden eteen.No,lukemani mukaan tappamisen lupa oli ja jo edellisen presidentin käsky kuului: elävänä tai kuolleena. Ehkä tulitustilanteessa amerikkalaiset sotilaat näkivät silmissään New Yorkin kaksoistornien tuhoutumisen ja 3000 viattoman ihmisen kuoleman.Iski hillitön viha annetun käskyn tottelemisen lisäksi.Edessä seisoi maailman etsityin terroristi vaikkakin aseettomana.Mies,joka oli julistanut pyhän sodan muuta maailmaa vastaan ja vannonut tappavansa kaikki vääräuskoiset.Sotilaat eivät tienneet,mitä bin Ladenin talossa oli vastassa.Oli ehkä parempi tappaa kuin tulla tapetuksi.Joitakin aikoja spekuloidaan oliko oikein vai väärin.Sitten laantuu ja pääasia on tärkein: terroristijohtaja on poissa,mies,joka sai niin paljon pahaa maailmassa aikaan.Joku muu astuu tilalle.Se on jo toinen asia mutta myös tosiasia.

Helsingissä on jälleen hyökätty bussikuskin kimppuun.Ja jälleen maahanmuuttajataustainen kaveri uhrina.Tosin myös suomalaiset kuljettajat saavat tuta niin henkistä kuin ruumiillista väkivaltaa.Miksi juuri bussien kuljettajat? Mikä ihme tässä ammattikunnassa ärsyttää? Heitähän pitää olla,muutenhan bussit eivät kulje emmekä pääsisi paikasta toiseen alueilla,joissa ei ole ratikoita.Mikä pännii? Olen aiemminkin tunnustanut olevani tietyllä tavalla rasisti,mutta suon tänne ne ulkomaalaiset,jotka tekevät työtä,maksavat veroa,asuvat Suomessa ja tottelevat Suomen lakeja.Bussikuski mitä ilmeisemmin kuuluu heihin.Tutkijat ovat laskeneet,että ennen kuin pääsemme vuoden loppuun,on bussinkuljettajiin kohdistunutta väkivaltaa tapahtunut noin sata kertaa.Nimitellään,potkaistaan ja lyödään,uhkaillaan.En ymmärrä.

Forumin huuhkajanuoret lentävät jo niin hyvin,että tutkitaan muittenkin talojen kattoja ja pian aina kauempana ja kauempana.Ehkä myös luonto kutsuu ja perhe muuttaa Helsingistä liikenteen melun ulottumattomiin jonnekin hyvätuoksuiseen metsään missä citykanien sijasta saaliina on metsähiiriä,päästäisiä ja muuta suuhun pantavaa.Toinen vaihtoehto on tietysti,että jäävät helpon ruoan ääreen ihmisten iloksi ja mielenkiinnon kohteeksi.Jos minulta kysytään,tätä en suosittele.

Matkailukärpänen tuli ja puri.Sain Tallink-Siljalta houkuttelukirjeen meren ulapalle.Kiinnostus heräsi tämmöistä 22 tunnin risteilyä kohtaan.Miehen kanssa ei tällä hetkellä matkaileminen ole mahdollista,mutta jos joku ystävistäni olisi halukas.Olen tipahtanut Siljan asiakkuudessa alimmalle tasolle,kun en vuosiin ole laivalla,jos en muullakaan,kulkenut.On aloitettava alusta,mutta lisämaksulla saa,jos mielii ylemmän tason laivaelämää.Ja minä mielin.Annan itse itselleni palkinnon omaishoitajauurastuksestani,jos saan seuraa.Yksin en aivan laivamatkaa pelkän risteilyn vuoksi tekisi,mutta muuten yksinmatkailussa ei vikaa ole,jos on jokin muu päämäärä kuin pelkkä laivassaolo.Lomaahan aion pitää kuitenkin,niin enköhän uskaltautuisi liki vuorokaudeksi kaupungista pois.Olen aina pitänyt laivamatkoista.Meren äänet,tuuli,a la carte-ravintolat,parfyymikaupat,tasokas palvelu,hiukan ylellisyyttä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti