12. helmikuuta 2011

KEVÄTTALVEN PÖLLÄHDYKSIÄ

Roomasta tuli kortti.Kevättä jo siellä päin.Meillä sen verran aavistelee,että aurinko näyttäytyy aikaisempaa enemmän.Voi pojat,kyllä se tästä! Onhan tässä menossa jo helmikuun idus.UNICEF muisti myös.Kaukana meistä Aasiassa ja Afrikassa olevissa kylissä tarvitaan kipeästi jäykkäkouristusrokotteita.Muutamalla eurokympillä saa toista tuhatta rokotetta.Ystävänpäiväkortteja tipahtanut lisää luukusta kuin myös mies sai taas uusia äänikirjoja,joita tilasin.Postia on kiva saada.Ennen muinoin sitäkin jaettiin kaksi kertaa päivässä aamupäivisin ja iltapäivisin.Hohhoijaa niitä aikoja!

No,nyt Egyptissä päästiin kansan ei niinkään rakastamasta presidentistä eroon.Johan ehdittiin yrittääkin.Demokratiaan on kuitenkin pitkä matka,sanovat ne,jotka tietävät.Jää nähtäväksi mitä tuleman pitää.Ainakin kansasta iso osa on saanut tahtonsa läpi ja nyt on vielä juhlan aika.

Australian krokotiilit ovat stressaantuneina tulvista lopettaneet syömisen.Olla möllöttävät vain vesien pohjalla tekemättä mitään tuijottaen tyhjyyteen.Toivottavasti menee ohi,sillä muuten alueet kokevat krokotiilien sukupuuton.Nyt kun pääsin eläinaiheeseen,niin luin myös,että Suomessa ei ole kuin noin 145 sutta. Olen luullut määrää paljon suuremmaksi,kun niistä pidetään niin järjettömän isoa haloota hirmuisina tappokoneina.Uutisten mukaan saa kuvan,että niitä vilisee kaikkialla jahtaamassa lampaita ja ihmisiä.Ihminen jahtaa ihmistä paljon useammin kuin susi,tämä on vissiä.Mutta kun ihminen tappaa ihmisen,se ei saa samanmoista vihaa aikaan joukoissa kuin jos villieläin nappaa ruuakseen kotieläimen.

Lehdistä saa usein lukea murhaajien tunnoista "liikuttavia" ilmaisuja.Nytkin Ior Bockin intialainen tappaja "katuu tekoaan". Saako katumuksella jotain anteeksi? Enkä ikinä usko likikään tähän katumukseen. Kaveri väitti Bockia itsekseen Saatanaksi iskiessään liikuntakyvytöntä työnantajaansa veitsellä moneen kertaan.Saatanaksi uskominen voi olla tottakin,sillä kundihan oli kyllästänyt itsensä kannabiksella.No,jos Ior Bock ei itsekään mikään pulmunen ollut,niin ei kuitenkaan ansainnut tämänkaltaista julmaa ja raakaa kuolemaa.Minäkin muinoin Bockin esittelykierroksilla Suomenlinnassa,jossa mies aikoinaan työskenteli oppaana.Värikäs kaveri ja hyvin tietoinen Viaporin linnoitusmenneisyydestä.

Carina soitti eilen ja kertoi Helsingissä liikkuvan ainakin pari romanialaista pariskuntaa,jotka hyökkäävät vanhempien naisten kimppuun viedäkseen näiltä rahat.Jälleen romanialaiset! Meidän pihalla seilasi viime kesänä yksi sikäläinen pariskunta.Mies otti ahkerasti valokuvia tästä meidän tuikitavallisesta kerrostalosta! Heräsi tietysti heti kysymys: miksi? Talo kun ei edes arkkitehtuurisesti ole mikään muu kuin tavanomainen viisikerroksinen tiilitalo parvekkeineen.Katselin kumpaakin ihmistä hyvin tarkasti ja nainen ei katsonut minua takaisin,vaan vältti katsettani.Miksi? Eivät kestäneet pitempään tutkiskeluani,vaan lähtivät.Ai niin,tämmöisessä paikassahan ei saakaan mainita kansallisuutta,vaan pitää asia jotenkin kiertää,ettei tule asianomaisia loukatuksi ja sormella osoitetuksi.Enkä tätä ymmärrä.Jos on romanialainen tai suomalainen,kiinalainen tai amerikkalainen,niin sitten on,herrijee.No,nyt sitten seuraavan kerran,kun ulos mennään,pitää olla varuillaan,jos ulkomaalainen rosvopariskunta liikuskelee näillä main.

Suomalaisten mieliruoka on spagetti ja jauhelihakastike.Kakkosena tilaston mukaan pihvi ja ranskalaiset.Kumpikaan ei kumminkaan minun,vaikka valmistankin joskus.Eilen juuri olikin pastaa ja bolognesekastiketta.Italiassa popsitaan,kuinka ollakaan, mieluiten pizzaa ja pastaa.Belgialaiset arvostavat sinisimpukoita ja lampaanviulua.Ranskassa nautitaan vasikanlihahöystöstä ja kuskusista.Ruotsalaisten mielimakutottumuksista en oikein tiedä.Olisiko Janssonin kiusaus tai Flygande Jakob? Tallinnassa olen ollut syömässä ravintolassa,joka erikoistunut juuri aitoihin virolaisiin ruokiin.En vaan kuolemakseni muista edes mitä söin.Tuli kuitenkin vesi kielelle ja hillitön halu päästä taas johonkin Tallinnan ravintolaan herkuttelemaan.Siellä on ja sinne tulee mitä upeimpia ravintoloita kuin sieniä sateella,joissa asiakasta hemmotellaan olan takaa.Pyörätuoliakaan ei katsota karsaasti,vaan toivotetaan sydämellisesti tervetulleeksi ja jopa autetaan,jos tarvetta on.No,emme Helsingissäkään ole huonoa kohtelua joutuneet kokemaan,vaikka niitäkin tarinoita on kuultu.

Aurinko paistaa tänäänkin ja vielä parastaikaa.Hyvä mukava päivä tästä tulee.Taakse jäänyt yökin meni mukiin.Konepyykkiä ja sen sellaista huushollihommaa,sisällä pysyttelemistä,roskiskeikka kuitenkin.Tavanomainen lauantakipäivä.Että näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti