4. helmikuuta 2011

KUULTUA JA NÄHTYÄ

Kynttilänpäiväviikosta perjantaita mennään.Lievää auringonpaistetta ulkona,asteita nolla.Huono yö vaihteeksi takana,mutta nyt on olo jälleen entisen hyvinvoipaa.

Eilen kävimme nautiskelemassa Stockan First Loungessa.Mies sai juicea ja minä siemailin lasillisen kuohuvaa.Istuin pehmeällä sohvalla siinä osassa,missä on televisio.Tietokone asiakkaiden käytössä ja pöytiä,joiden ääressä lukea päivän lehtiä.Kalustus tyylikästä,rauhallisuus Loungen valtti.Haastattelin henkilökuntaa ja kysyin,onko Euroopassa monta samanmoista viehtymyspaikkaa tavarataloissa.Stockmann on toinen tällä mantereella,Belgiassa se toinen.USAssa montakin.First-kanta-asiakaskortti oli näytettävä päästäkseen nauttimaan VIP-kohtelusta.Ovella seisoskeli ihmettelijöitä,mitä salamyhkäistä lienee lasiseinien toisella puolella.Koko kerros Loungen naapureina kauneudenhoitoa,hiusten hoitohuoneista ihonhoitoon.Sain kimppuuni yritteliäitä ja puuhakkaita asiantuntijoita. Tekisihän mieli,totisesti tekisi,asettua ylenpalttisen hoidon huostaan,antaa osaavien käsien saada naisenkauneuteni esille,tulla hyväntuoksuiseksi ja itsevarmaksi olemisestaan.Jospa joskus tai sitten pikemmin kuin luulenkaan.

Uspenskin katedraalin ikonivarkaat nauttivat posessa olemisesta.Romanialainen päävaras sai kolme ja puoli vuotta vankeutta,joka hovissa aleni vuodella.Miksihän? Muut kaverit joutuvat lusimaan sen ajan mikä määrättiin.Siellähän ovat tallessa,kunnes marssivat vapaina miehinä ulos suunnittelemaan ehkä uusia rötöksiä.Sanotaanhan sitä: kerran varas,aina varas. Tästä onkin mukava luiskahtaa kerjäämisasiaan.Eduskunta ei kuulemma ehtinytkään tällä kaudellaan tehdä mitään kerjäämislaille eli kieltää ilman lupaa leiriytymisen tai käyttäytymisen aggressiivisesti kerjäämistilanteessa.Nyt kun kevät koittaa ja nämä ihmiset palaavat sankoin joukoin voimia keränneinä katukuvaamme, mikään ei ole muuttunut.

Italialaiset Pendolino-junat joutuvat kalliiseen remonttiin.Eivät kestä tämän leveysasteen kylmyyttä talvisin.Matkustajat viihtyvät mainituissa junissa,mutta jos ei kulje,niin ei pääse määränpäähän.Minkä ihmeen takia ne tilattiin ylipäätään Italiasta? Halvin tarjous? Totta kai. Aivan ymmärrettävää,että sikäläiset junat eivät ole tarkoitettuja pohjoiseen Eurooppaan,roudan ja pakkasen,lumen maahan.

Puolassa taas rakennettiin Suomenlinnan lautta. Se tyssäsi milloin minnekin Viaporin ja Kauppatorin välillä.Hinaajat hinasivat onnettoman pois ulapalla kuljeksimasta.Tätä tapahtui alvariinsa.Vanha raihnaistunut pois ruodusta oleva entinen menopeli haettiin apuun ja taas päästiin luotettavalla tavalla Sveaborgin merilinnoituksen ruohottuneille valleille.Olisiko lautta voitu rakentaa Suomessa?

Kairossa mellakat jatkuvat.Ihmisuhreja,loukkaantumisia,rähinöintiä,ilkivaltaa,suurta kiihkoa,tyytymättömyyttä politiikkaan.Tyytyväinen kansanosa kahinoi tyytymättömyyttä tuntevia vastaan.Presidentin palli heiluu.Suomalaiset tuotu turvaan,eikä uusia matkoja maahan järjestetä toistaiseksi.Kunhan jättäisivät pyramidit ja nenättömät sfinksit rauhaan,että saisin niitä tutkailla seuraavassa elämässäni.Vai jääkö minulle vain Niilin virtaava vesi ja historian kirjat?

Rakastan sitaatteja.Tässä yksi vastikään luukusta tipahtaneesta Vartti-lehdestä.Bussissa kuultua,kun kaksi tyttöä muisteli omia lapsuusleikkejään:" Hei,muistatko kerran,kun leikittiin eläintarhaa? Mikko halusi olla hamsteri ja sä sanoit olevasi allerginen hamstereille,niin Mikko joutui koko leikin ajan olemaan yksin parvekkeella".

Jaettaviin ilmaislehtiin harvoin tartun,vaikka ehkä pitäisi.Onhan niissä asiaakin.Nyt on pantu eräässä lehdessä runebergintortut paremmuusjärjestykseen oikein asiantuntijaraadin komennuksessa.Kuusi torttua kilpasilla ja Uudenmaan Herkun oli paras.Jumbopaikkakin oli tarjolla ja sen vei Primulan leivonnainen.No,makuasioistahan ei voi kiistellä,että syödään me niitä kaikkia yhtä himokkaasti.Itse kyllä tykkään semmoisesta,jossa on hiukan kosteutta.

Jaa-a,siitä onkin melkoinen tovi,kun olen runebergeja leiponut.Taitaa olla jo vuuatkin hävinneet jonnekin matkan varrella.Ennen tuli yhtä ja toista tehtyä,mutta nyttemmin miehen diabetes hiukan toppuuttelee sokerin kanssa,vaikka en aivan orjallisesti noudata kieltoa.Kyllä joskus pitää saada suu makeaksi.Tästä tulikin mieleeni,että taidan tänään panna pannukakun uuniin paistumaan.

Että näin ikkäseen tässä ja nyt.Kirjoittamisiin vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti