15. kesäkuuta 2021

UUTTA LUETTAVAA TAAS

 Olen dallannut kirjakauppaan. Noah Gordonia ei saa edes englanninkielisenä Helsingissä, eikä hänen kirjojaan ole suomennettu. En siis voi lukea A:n suosittelemaa kirjaa Shaman. Mutta  jotain sain: Joel Willans More very Finnnish problems ja Pico  Iyer A  beginner´s guide to Japan. Äitinihän, kuten olen monesti kertonut, oli entisessä elämässään japanilainen. Ryhdyin illalla lukemaan kirjasaalistani ja aloitin  Joel Willansista. Joillakin Suomessa asuvilla kirjailijoilla on loputon ilakoinnin halu huvitella kielemme ja tapojemme kanssa. Ja naurattaa suomalaistakin lukijaa! Pyrskähdin välillä lukiessani minäkin. Lainaan kirjasta tähän  näin juhannuksen lähestyessä  Willansin esimerkin kielestämme:
"- Kokoo koko kokko
  kokoon.
- Koko kokkoko?
- Koko kokko !"

 Ruotsalaiset mansikat ovat tulleet. Muistuttavat ulkomaisista eniten suomalaisia maultaan. Ostin niitäkin ja ensimmäistä kertaa tänä kesänä lehahti heti nenääni kunnon mansikan tuoksu ottaessani niitä esille kääreistään. Piti oikein huokaista.

Ovikerberos pankissa tiukkasi kuten aina ennenkin, millä asioilla liikun. Sanoin olevani kassa-asioilla. "Ottoko?" Tähän en edes vastannut.  Nostin niin paljon, ettei tarvitse vähään aikaan mennäkään koko pankkiin kiusattavaksi. Virkailija sen sijaan oli asiallinen ja mukava. Olen hänen kanssaan asioinut ennenkin. Raha-asioiden jälkeen menin korukauppaan ja ostin "kullatun" hopeisen nilkkaketjun. Hopeinen on ollut entuudestaan, siis ilman "kultausta". Herkussakin kävin. Tämän kaiken jälkeen olinkin valmis dallaamaan kotiin.

Tuuli niin navakkaa, että hiukset tulivat aivan pörhölleen. Hissin peilistä katsoi aikamoinen sekamelska. Lämmitin keiton ja otin pakkasesta sulamaan kalkkunan kimpaleen täksi päiväksi.  Aterioinnin jälkeen vain olin ja aion olla niin tänäänkin. Aina ei tarvitse tehdä jotain. Tuuleminen näyttää jatkuvan ja aurinko paistavan. Kelpo kesäpäivä. Suunnitelmissa on ottaa kipollinen mansikoita mukaan partsille ja niistä nauttiessa jatkaa Willansin kirjan lukemista parvekehattuni suojassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti