24. kesäkuuta 2021

JUHANNUSAIKAA VAAN EI JUHANNUSTAIKAA

 Flunssa jatkuu. Mikäs pahan tappaisi? Vaihtelua on siinä, että on pelkästään yskimispäiviä tai niistämispäiviä. Tänään jälkimmäinen. Toivottavasti paperinenäliinani riittävät. Kauppaan en halua raahautua. 

A:n kanssa olemme alkaneet keskustella lukemistamme kirjoista. Nyt sain vinkin 1997 ilmestyneestä Arthur Goldenin kirjasta Geishan muistelmat ja jippii, se on suomennettukin. Epäilen saatavuutta. Ehkä antikvariaatissa. Olen lukenut yhden geishajutun. Minna Eväsojan  Melkein geisha. Mutta mihin sekin on hyllystäni kadonnut? Annoin paljon kirjoja pois tänne itään muuttaessani, jos se meni mukana erehdyksessä. Kunhan tästä taudista tokenen, lähden Goldenin kirjaa metsästämään.

Soitin E:lle Ouluun kysyäkseni, ovatko kaikki puut pystyssä hänen pihallaan. Ovat. Myrsky ei edes läheltä liipannut, vaan pysytteli kaupungin keskustassa tekemässä tihutöitään. Oulun myrskystä oli ollut uutisissa Espanjassa. A kyseli kutsuen Oulua herttaisesti Oluluksi. Ei ole selvillä tietenkään Suomen kaupunkien sijainnista. Huolestui miten Helsingin kävi.

Taannoinen sadepuuska viilensi niin paljon, että hipsin partsille istuksimaan. Pelargoniatkin näyttivät tyytyväisiltä hetkelliseen muutokseen. Katselin pisaroiden valumista ikkunalaseihin ja nautin jopa yllättävästä pimeydestä keskellä päivää pilvien ollessa tummia ukkosta enteillen. Ja niinhän se ensin räsähti ja sitten paukahti. Lasit helähtivät. Isäni aikoinaan laski välähdyksen ja jyrinän välit, kun minä kysyin silmät kauhusta jäykkinä "onko jo ihan päällä?" Oli mökkiaikaa, enkä siellä ihastellut ollenkaan ukonilmoja. Aidan takana oli sähköpylväs, josta risteili johtoja ympäriinsä. Ei siihen meidän aikanamme kuitenkaan osunut. Mutta kauppiaan taloon osui. Paloi poroksi.

Pitää tilata taas kahvikapseleita. Teen sen puhelimitse, niin saan kuulla saatavuuden. Aikanaan kipitän Postista paketin hakemaan. Kahtena kertana on ollut lähetys syyttä vajavainen. Nyt aion selvitä yhdellä Posti-käynnillä, kun pyydän tilaukseni toistamaan. Saas nähdä, mitä siitä tykätään. En ole oikein selvillä, onko Nespresso Boutiquella Helsingin Keskuskadulla jonkunlainen monopoliasema kapselien suhteen, vai saako muualtakin? 

Tänään siis, kuten yleensä viime päivinä, potemista kotona Buranaa syöden, yskien ja niistäen. Mitäpä sitä muuta? Menee se juhannus näinkin. Koivuja katselen ikkunasta. Koivuhan on juhannuspuu. Juhannussalkoja ei täällä näy. Joku ruotsimielinen taho on joskus pystyttänyt majstångin Espan puistoon, ja kyllä sitä mielellään tällainen fennomaanikin katseli. Liekö pystytetty tänä vuonna?
2 kommenttia:

  1. Toivottavasti flunssasi alkaa helpottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjatta. Kyllä tämä tästä kärsivällisesti köhisten.

      Poista