20. kesäkuuta 2021

FLUNSSA TEKI ISKUN

 Se on nyt sitten reipas kesäflunssa!  Mistä peijoonista sen nyt sain? Tuulettimista? Nehän kummasti viilentävät, vaikka eivät ilmastointilaitteita varsinaisesti olekaan. Heiluttavat ilmaa sopivasti. Eilen en pätkääkään tuulettanut, enkä pitänyt ikkunoita edes illalla auki. Kökötin liina kaulan ympärillä visusti aamutakin sisällä säälien kovaa kohtaloani ja otin Buranaa, yskänlääkettä ja panin nenäliinapaketteja näkyviin paikkoihin. Lukeminenkaan ei oikein maistunut ja se jos mikä tietää sairastamisen laadun vakavuutta. Illalla tokenin sen verran, että luin A:n sähköpostin ja vastasinkin siihen. A oli ollut Sveitsi-klubilaisten juhlassa, johon osallistui 80 sveitsiläistä ja A. Jollain konstilla vuosien ja sveitsiläisten ystäviensä kautta on ujuttautunut sakkiin mukaan. 

Tänään tuntuu himpun verran paremmalta ja kahvikin maistui jo. Samoissa merkeissä kuitenkin tämäkin päivä menee leväten ja jo ehkä lukienkin. Mozart yhä kesken ja samoin Willansin irvailut meistä suomalaisista. Kun on -10 pakkasta "the British start the heat in their houses. The Finns start using long sleeves."  Irvailun linjoilla on Roman  Schatz myös ollut aikoinaan kirjallaan Voi maamme Suomi. Ehkä voin tovin istuskella partsilla, jos ilkeän näyttäytyä vastapäisen talon mahdollisille katselijoille. Tai pukeudun sopivaan asuun. Näinhän minä teen.

Olen Mozartissa siis jo loppupuolella  ja kammoksun kirjailijan kanssa  sitä ylettömän krääsän määrää, jota Amadeuksen nimissä kaikkialla kaupataan. Golfpalloja! Minusta jo melkein mennään rienaamisen puolelle. No, ihminen kaupallistetaan kuolemansa jälkeen mauttominkin tavoin. Senkö vuoksi hän loi mestariteoksiaan?  Pyörähtelee varmaankin hyrränä haudassaan, vaikka ei tiedetä, missä hauta on. Mozartin kuoleman aikoina  230 vuotta sitten oli tapana sankaritkin haudata joukkohautoihin. 

Tukahduttavan kuumaa, kertoi säätiedote. No, kuumaa oli ja on, mutta  ei mielestäni tukahduttavaa sisällä. Minulla vielä tuulettimien lisäksi aina käsien ulottuvilla viuhka. Sitä löyhyttelen sirolla ranneliikkeellä mitä niistämiseltä ja yskimiseltä ehdin.

Ystäväni K kauhistelee kaikenlaisia asioita, joita ei ennen ollut. Aion säikäyttää hänet tiedolla, miten Kopi Lawak-kahvin pavut valmistuvat paahdettavaan kuntoon. Hommaan tarvitaan sivettikissan ruuansulatusjärjestelmä ja tietysti myös sivettikissa itse. Toinen maailman kalleimpiin kuuluva kahvi tulee elefantin takalistosta ja se on Black Ivory Coffee. Lepakoitakin voi käyttää, mutta niillä on hiukan huono maine. Mainitut kahvit ovat sen verran hintavia, että jää monilta maistamatta. Turun kauppahallissa on myytävänä kuulemma  Kopi Lawak-kahvia. Turussa on muutakin ihmeellistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti