8. kesäkuuta 2021

KOLMEN MAAN MANSIKOITA

 Kaivoin tuulettimet esille ja nyt surisee. Mielekkäämpää kuin avata ikkunat helteeseen ja paahteeseen. A:n kanssa käyty keskustelua amerikkalaisen kirjailija Noah Gordonin tuotannosta. Ei luullakseni ole suomennettu. A lukee kirjaa Shaman. Sai minut innostumaan. Jos on pokkarina, ostan. Aionkin tänään mansikoideen ja kirsikoiden ostoon. Yhden parvekepelargonian olen onnistunut tappamaan. Tilalle uusi. Muut hoidostani huolimatta ovat elossa. On se niin ihanata istua partsilla ja nauttia ikiomasta kesästä.

Ystävä soitti ja valitteli vaivojaan. Kremppaa siellä ja kremppaa täällä. Ei edes luontaistuotekaupan ihmelääkkeet auta. Lääkäreillä on diagnoosi, mutta "eiväthän he mitään tiedä". Luontaistuotekaupan täti diagnosoi. Auringonhattu kuulemma antaa avun ainakin flunssaan. Minullakin on parvekkeella aurinkohattu, mutta en ole ajatellut sitä syödä. Toivon irvailustani huolimatta ystäväni tulevan parempaan kuntoon joko lääkärien tai ravintolisiin erikoistuneen kaupan tädin ansiosta. Itse uskon lääkäreiden sanomisiin.

Mansikkakauppiaalta ostettu kotimaisia, espanjalaisia ja hollantilaisia mansikoita sekä kirsikoitakin Espanjasta. Uusi parvekekukka tapetun pelargonian tilalle. Jonkin sorttinen Daisy. Ruokakaupastakin tarpeellista ja sitten helteisten katujen yli kotiin, jossa ihanan viileää. Kiitos tuulettimien. Kirjakauppaan asti en päässyt tänään. Mozart vielä kesken. Säveltäjä kirjailija Vihisen mukaan aikamoinen valittaja kaikesta ja eritoten jo snobiksi kehittynyt aikuistuessaaan. Mikä sitten faktaa ja mikä fiktiota. Ei käy kieltäminen että kaveri on mestari, vaikka arvostelu ei aina kiitosta anna. Volfgang on muuttanut jo Wieniin. Menossa on hänen elonsa viimeiset kymmenen vuotta. Joista ei tietystikään vielä tiedetä mitään.

Kesäinen vaatetus ihmisillä oli vastassani Tallinnanaukiolla. Sievä hattu monella naisella. Minulla ei, ja hyvä oli, tuuli oli aika reipasta. Kunhan tästä minut metro vie taas kaupungille, niin sinne lierihattu sopii.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti