8. helmikuuta 2021

LUPPOPÄIVÄ KEITOISTA

 Sain tänäkin vuonna ystävältäni kondiittorimestarilta Runebergin torttuja, joista söin heti yhden. Maku oli taivaallisen hyvä, hiukan kostea ja kosteista pidän eniten. Kiitoksia. Eilen laitoin tomaattipohjaisen "Runsaan juureskeiton". Sulatin pakastimenkin. Oli päässyt siihen pisteeseen, että oli pakko se tehdä. Onneksi oli sopiva ilma. Parvekkeelle kaapin sisältö, mittari nollille ja sitten odoteltiin. Vettä ja jäätä paljon. Ja sitten se oli hienossa kunnossa ja valmiina vastaanottamaan juureskeiton.

Katselin Jörn Donnerista ohjelman Teemalta. Ensin oli dokumentti itse miehestä valokuvin ja tarinoin. Sen jälkeen keskustelemassa rouva Donner ja yksi pojista, työtovereita ja toimittaja. En hievahtanut paikoiltani. Suomi ja suomalaiset eivät luultavasti tule koskaan unohtamaan Jörn Donneria. Kerrottiin hänen olleen kärsimätön ja "aina lähdössä". Hän lähti jälleen tammikuussa 2020 ja sillä kerralla se oli viimeinen lähteminen.

Ikigai on nyt luettu. Niin paljon kerroin siitä A:lle, että hänkin kiinnostui ja sanoi kirjan hankkivansa, jos  on saksaksi käännetty. Luulisin että on. A:lla on muutama läheinen sveitsiläinen ystävä ja nyt oli eräs heistä kuollut koronaan ja toinen saanut  tartunnan. Ikävää kuultavaa tai oikeammin luettavaa sähköpostista. Omassa ystävä- ja tuttavapiirissäni ei kukaan tietääkseni ole joutunut lähemmin viruksen kanssa tekemisiin. Hyvä niin.

Sain loppuun myös Jack Londonin kirjan. Buck muuttaa olosuhteiden pakosta villiin luontoon, ystävystyy susilauman kanssa ja siitä tulee ryhmän johtaja. London kuvaa luontoa hienolla tavalla. Aivan tunsin sammaleen ja puiden tuoksun, kuulin metsän ääniä ja olin vahvasti niillä sivuilla osa luontoa. Pakkanen paukkui ulkona ja niin se paukkui myös susilauman ja Buckin elämässä Kanadan erämaissa.

Tänään on itseni huoltamista. Kauppaankaan ei tarvitse mennä. Erilaisia keittoja pakastimessa  kuin muutakin syötävää. Ainoastaan, jos hedelmät ja vihannekset loppuvat on liikkeelle lähdettävä. Ja muutenkin, etten tule mökkihöperöksi.

Avasin vihonviimeisen onnenkeksin ja siinä luki: "Your prospects are great, enjoy".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti