18. helmikuuta 2021

KATKOS

 Onneksi en ollut hississä, kun talosta meni sähköt. Keittiöstä hävisi valo. Ei tullut mihinkään valaisimeen, hissi ei kulkenut. Olin sytyttänyt kaasu-uunin, koska tarkoituksena oli laittaa porkkana-banaanimuffineja. Uuni pelasi, vaikka liekit lieden päällä eivät. Jatkoin tyynesti muffinien tekemistä ja otin käsipelillä käyvät vempaimet käyttöön. Nyt muffinit ovat jo valmiit ja huushollissa on leipomisen tuoksu.

Tapasin päivänä muuanna vanhan ystäväni ja menimme Robert´s Coffee-kahvilaan. Vaikka ystäväni olisi tarjonnut kahvin kanssa leivoksen, kieltäydyin. Dieetti meni myöhemmin kuitenkin poskelleen, kun kondiittorimestariystäväni toi kaksi ihanaa laskiaispullaa. Ja nyt itse tein muffineja! Keittobuumikin jatkuu.minestronekeiton, gulassikeiton ja inkivääri-broilerikeittojen tiimoilla.

Michelle Obaman kirjassa kerrottiin presidentin rouvan vierailusta eräässä sotilassairaalassa. Sairaanhoitajat ilmoittivat, että potilas ei suostu pysymään vuoteessaan. Rouva Obama astui huoneeseen, jossa nuori sotilas oli pyrkimässä tuskistaan ja vakavista vammoistaan huolimatta jalkeille. Ei saanut edes jalkojaan lattialle. Michelle Obama jatkaa, että häneltä ja muilta meni tovi, ennen kuin ymmärrettiin, että  "nuorukaisen tarkoitus oli nousta seisomaan  tehdäkseen kunniaa ylipäällikkönsä vaimolle." Minusta se oli liikuttavaa. Olen kirjan loppupuolella jo ja luovun vastahakoisesti sen lukemisesta päästyäni viimeiselle sivulle.

Onnittelin A:ta hänen syntymäpäivänään englanninkielisen värssyn kanssa, mutta hänestä ei ole päiviin mitään kuulunut. Toivottavasti ei mitään ikävää ole tapahtunut. Kaksi hänen ystäväänsähän sai koronatartunnan ja toinen menehtyi. Italiasta sen sijaan tuli kirje. Ystäväni tekee surutyötään ja kirje oli täynnä muistojen kertomista. Niistä puhuminen tekee hyvää ja ne kantavat ystävääni elämässä eteen päin. Hän lähetti miehestään kuvankin, jonka takana syntymä- ja kuolinajat.

Suomalainen Kirjakauppa mainostaa "kolme pokkaria viidellätoista eurolla". Taidan käväistä katsomassa mennessäni jälleen ostamaan keittoihin raaka-aineita, Parsakaalia ja kesäkurpitsaa muun muassa. Rakastan kasviksia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti