26. syyskuuta 2015

YKSIN

Elämä hetkessä muuttuu. On aivan turta, hämmentynyt, neuvoton, turvaton ja yksin. Miten tästä eteen päin? Ystävät soittelevat, käyvät, on kukkia, kannustavat jatkamaan elämää. Kauniita lauseita osanottokorteissa, tummia kukkia etupuolella näkymättömät surureunat ympärillään. Blogiystävät ottaneet kauniisti osaa. Kiitos. Yksinäisyyden tunne on vahvana läsnä iltaisin, kun pimenee. Käperryn vuoteeseen ja itken.

Onneksi on tekemistä. Soittoja sinne ja tänne, lainaksi saadut apuvälineet on haettu pois. Makuuhuoneesta tuli autio ja tyhjä. Eräs taho otti avaamattomat vaippapaketit ja muuta avaamatonta. Suojalakanapakkaukset menivät tarvitsijalle. Lääkkeet odottavat apteekkia. Osan hoitotarvikkeista heitin pois. Tyhjensin puolison kaappeja. Tunsin hänen tuoksunsa ja itkin.

Makuuhuoneen sisustuksen muutin. Ei ole enää niin autio. Nukkunut olen jo omassa vuoteessa. Pari yötä meni sohvalla. Ystävän kanssa alan ensi viikolla tarpeellisiin järjestelyihin, jotka tehtävä on. Niihin kuuluu myös uuden kodin hankkiminen. Tähän taloon tulee iso remontti ulko- ja sisäpuolelle. Asua ei kukaan voi. Nyt muutan pienempään. Luovun lisää tavaroista, myös omistani. On hyvä, että on paljon tekemistä.  Ikävöin miestäni suunnattomasti. Kyyneleitä ja taas kyyneleitä.

12 kommenttia:

 1. Sure, itke, kaipaa. Ota aikaa siihen, käsittele verekseltään. Sitten jonkun ajan päästä nouse, lähde ja tee. Vielä ei ole kiire. Lämmin halaus Prahasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jutta, sanoistasi ja Prahan (rakastan sitä kaupunkia) halauksesta.

   Poista
 2. Lämmin osanottoni. Voimia toivotan.

  VastaaPoista
 3. On melkoinen määrä hoidettavia asioita, osa määräajassa ja osa ajan kanssa. Kaikki ne kuitenkin hoituvat ja oikein hyvä, että sulla on apua. Kaiken muun kanssa anna itsellesi aikaa. Surulle, tunteille, muistoille, kaikelle mieleen tulevalle. Kukaan ei voi määritellä, missä ajassa ne on käsiteltävä. Elämä kantaa. Kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, syntyminen on helpompi prosessi kuin kuoleminen.

   Poista
 4. Otan osaa suureen suruusi, voimia tästä eteenpäin.

  VastaaPoista
 5. On melkoinen määrä hoidettavia ja järjestettäviä asioita sinulla. Ja itke silloin, kun itkettää, ota siihen myös aikaa. Voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, ihmisen kuolemisessa on enemmän hoidettavaa kuin syntymisessä. Olen itkenyt ja itken. Kiitos myötäelämisestä.

   Poista