11. syyskuuta 2015

REKLAMAATIO

Tein reklamaation erääseen taksifirmaan eräästä kuljettajasta. Tulin eilen taksilla kotiin. Kuljettaja oli tummaihoinen ulkomaalaistaustainen mies ja jo heti Stockmannin edessä ilmaantui kommunikaatiovaikeuksia. Jouduin toistamaan kotiosoitteeni kuusi eri kertaa. Selvitin sen olevan Katajanokalla ja kerroin haluavani ajaa eteläisen Esplanadin kautta. Kuski lähti. Torin kohdalla pyysin häntä ajamaan ensimmäistä siltaa pitkin välttyäksemme liikennevaloista. Ajoi ohi. Sanoin halunneeni "ensimmäistä siltaa pitkin". Kuljettaja alkoi minulle selittää Katajanokan sijaintia ja että on parempi ajaa toiselle sillalle. En hyväksynyt. Liikenne oli hiljaista ja hän peruutti muutaman metrin ja ajoi "ensimmäiselle sillalle" koko ajan vatvoen, että toinen silta olisi ollut parempi. Ärsyynnyin. Kerroin hänen olevan palveluammatissa ja kuljettajan kuuluu noudattaa asiakkaan reittitoiveita, jos ne ovat liikenteellisesti mahdollisia. Sanoin hänen olevan epäammattimainen  tehtävässään. En tiedä, ymmärsikö.

Tämä oli jälleen esimerkki siitä, miten Afrikasta tulleet miehet eivät hyväksy, että valkoihoinen nainen takapenkillä "määrää" reitin ja vielä opastaa. Tälle miehelle oli myös tuntemattomia vasen ja oikea. Kun hän ei tuntunut osaavan ajaa kotikadulleni, oli minun pakko neuvoa mistä ajetaan. Hänen vastahakoisuutensa kaikessa ärsytti minua entistä enemmän ja toivon, ettei hän enää koskaan satu tielleni. En kiittänyt maksettuani ja sanoin "hyvästi", jota sanaa hän ei taatustikaan ollut aiemmin kuullut saati ymmärtänyt. Miksi ihmeessä otetaan taksinkuljettajaksi tämmöinen henkilö? Kerroin heti kaiken tuuraajalle ja se helpotti.

Taksifirma, joka vastaan otti reklamaationi, lupasi asiaa selvittää.

4 kommenttia:

 1. Niiiiiin tuttua tuo taksikuskin toiminta - ikävä kyllä! =( Viimeksi olin itse ilahtunut, kun kuski kysyi jo lähtiessä, mitä kautta ajetaan jne. Aina ei tarvitse olla edes muualta, jouduin ikuisiin riitoihin erään härran kanssa (kotomainen hieltä haiseva, sottainen tasa-astuja...), joka ei myöskään suostunut "ämmän komenneltavaksi" ja ajoi useamman kilometrin kiertotietä ja lisäksi pahasti liikennesääntöjä rikkoen. Toivottavasti valitus menee asianmukaisesti läpi. Ja meneehän se, tuohan on ihan selkeä juttu!
  Oikein raikasta ja mukavaa viikonloppua molemmille! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polgara. Vielä tässä lisäys oudon kuljettajan toimiin. Hän pysäytti ykskaks Eteläespalla auton ja väitti ovien olevan auki ja minun olisi ne suljettava. En oikeasti ymmärtänyt, enkä liioin tehnyt mitään. Kuulin hänen sanovan selvällä suomen kielellä "helvetti". Tuli autosta ulos, avasi kaikki ovet ja sulki ne (?). Sitten matka jatkui. Hyvää viikonloppua Sinullekin.

   Poista
 2. No jopa sulle sattui kuljettaja! Ihan oikein toimit. Saapa nähdä millaisen palautteen saat reklamaatiostasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Marjatta. Kaikenlaisia mahtuu taksinkuljettajien joukkoon. Eivät lähetä mitään tietoa reklamaation suhteen. Ottavat vain vastaan ja lupaavat selvittää.

   Poista