1. tammikuuta 2013

KEVÄT TOIVOA TÄYNNÄ

Ei uuden vuoden lupauksia kohdallani.Parannettavaa on monessa asiassa,mutta ei lupauksia.Vuoden mittaan kun usein on monessa petraamisen meininkiä ilmankin.Osassa onnistuu,osassa ei.Vuosi siis vaihtui ja minä nukuin.Asettauduin kyllä kakkosteeveen lähelle valmiusasemissa vastaanottamaan ilotulitukset sun muut sirkushuvit,mutta surkeasti epäonnistuin.Mitäpä tuosta! Kirjoitan siinä missä muutkin tämän vuoden numeron 2013 ja toivotan kaikille oikein hyvää,mukavaa ja kaikinpuolin tyydyttävää tätä vuotta.

Parvekkeella yhä loiskii.Huoltomies kävi ja oli ensialkuun sitä mieltä,että parvekkeen läpi menevä putki ei ole syynä,vaan asukin huolimattomuus,etten olisi luonut lumia partsilta.Mitä lumia? Talossa on lasitetut parvekkeet ja minä pidän omani visusti kiinni.Ei lumen hituistakaan pääse laskeutumaan korikalujeni päälle.Isännöitsijäkin soitti,eikä taloyhtiö korvaa partsin kokolattiamattoa.Kunhan vesi poistuu,kuivattelen jotenkuten matot (monessa osassa) ja raahaan roskikseen.Entisiä ovat.Jospa se kuuluisi uuden vuoden lupauksiin,etten uutta mattoa hanki! Olkoon betoni jalkojeni alla kylmänä ja kovana.Huoltoyhtiö otti niinikään yhteyttä ja kertoi jonkun firman höyryttäjämiehen tulevan  avaamaan röörin.Niin että kyllä tämä tästä kuivaksi muuttuu.

Jos ei nyt aivan kirkossa,mutta hoitohenkilökunnalle kuulutettu kumminkin,että otan puolison kotiin kokonaan.Ensin päivän mittaiselle lomalle ja sen jälkeen muutamaksi päiväksi ja sitten minun hoivaani tyystin.Aloitan siitä hetkestä omaishoitajuuteni,joka nyt on katkolla.Asia kirjattiin puolison tietoihin.Päivälomalle, kunhan pihan läpi pääsee pyörätuolilla.Vesikelillä se ei onnistu jättisuuren lätäkön takia.Kiertää ei voi.Puolison vointi kohentunut siinä määrin,että voin toiveeni toteuttaa.Nautti suurella halulla eilen syntymäpäiväleivoksensa ja otti kiittäen vastaan huonetoveri T:n onnentoivotukset.Kivelän kuntoutuksesta taidan luopua ja pyydän Laaksosta lähetteen taas kotona käyvää fysioterapeuttia varten.Näin on nyt meillä näreet! Tästä keväästä voi tulla meille onnen kevät!

ONNI

Ei onni tule etsien,
se saapuu eläen.
Ei onni tule ulkoa,
se nousee rinnasta -
jos nousee;
jos ei,niin herätä se sieltä,
se kuulee omantunnon kieltä
ja nousee.

(Johan Henrik Erkko 1849-1906)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti