14. kesäkuuta 2012

JOLLAKULLA JOLLEKULLE JOSTAKIN JUTTUA

Sederholmin talon Café Empire jää näkemättä ja ennen kaikkea kokematta..Ei ole tuuraajaa ja pyörätuolin vieminen Helsingin vanhimpaan kivitaloon hoituisi vain Valkoisen Salin pihan kautta,kunhan ensin on henkilökunnan kanssa sovittu tapaaminen.Mutkikasta.Tiedän kokemuksesta,että talo on täynnä historiaa haikailevia ihmisiä,etupäässä vanhempia rouvashenkilöitä,joiden sukua on entisellä Suurkadulla  pasteeraillut.En liioin tohdi puolisoa jättää ulkopuolelle portaiden viereen,kun itse istuisin mukavasti sisäpuolella ja salaa toimittaisin hänelle maistiaisia muovipussissa.Noh,kesä ilman Sederholmia on kuin joulu ilman kinkkua.Ei sen kummempata.Kyllä siitä selviää.

Kielenhuollon tiedotuslehti Kielikello tipahti postiluukusta eräänä päivänä.Luettuani tulin jälleen siihen ikävään tulokseen,etten tiedä juuri mitään sen enempää kieliopista kuin sanojen oikeinkirjoituksesta.Joku ja jokin! Taivutanko koskaan oikein? Tiedänkö,mikä sana on yhdyssana ja mitkä taas kirjoitetaan erikseen? Kun ja kuin? Luulisi olevan selvää kuin pläkki,vaan kun ei aina ole.Tässä kohdin meni takuulla oikein,siis että kuin kun vertaillaan. En kuitenkaan saa päänsärkyä kirjoitustaitamattomuudestani.Lapsena kuulin hokeman "oikein tai väärin,kokoon käärin". Mutta ei tämä suomenkieli niitä maailman helpoimpia ole,ei ole.Sijamuotojakin ainakin 14.

Käytiin taas eilen kaupungilla.Apteekkiasiaa ja hain lottovoiton.Haa,pitkästä aikaa.Mutta kun ajattelee sitä rahasummaa,jonka olen viskannut voittamattomille riveille,olen rutkasti häviön puolella.Tämä lottoaminen onkin melkein ainoa paheeni,nyt kun olen luopunut makean syönnistäkin.Sitten menimme Herkkuun ja täytin  pyörätuolin eteen kinnittämäni invakärryn,sillä seuraava meno on  viikon kuluttua.Tuuraaja ei ilmeisesti tule ennen elokuuta.Silloinkin vasta viikolla 32.

Olen kuitenkin tuuraaja-asiakkaana seuraavankin vuoden ajan.Tuli ilmoitus sosiaalitomistosta,että omaishoitajien kahdeksan tunnin vapaat kuukautta kohti ovat kohdallani taatut.Tämä ei kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu,sillä loppukaneettina kirjelmässä on,että "palvelu toteutetaan kulloisenkin työntekijäresurssitilanteen mukaan". Porsaanreikä. Ilmaistahan palvelu meille on,jotta olkaamme iloisia siitä,mitä saamme.Olen joskus silmäätekevien kanssa asian tiimoilla jutellut,että ainakin minä olisin valmis jotain maksamaankin siitä,että tuuraaja tulisi useammin ja olisi pitemmän ajan hoidokin kanssa.Olisi hiukan sama asia kuin että hoidettava vietäisiin kodin ulkopuolelle päivähoitoon.Tähän ei kaupungilla ole työntekijöitä.Eikä kai varojakaan.

Kerään tässä aamutuimaan imurointivoimia,että saamme vastaanottaa viikonlopun joltisenkin säällisen siisteissä oloissa.Mutta nyt alkaa olla aamukahvin vuoro ja käyn herättelemään puolisoa.On torstai ja sehän on aina toivoa täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti