19. marraskuuta 2010

ETIÄISISTÄ MARTINUS-MARTTIIN

Ensimmäinen yö taas yksin.Urheasti mies jäi intervallihoitoon ja urheasti minä rämmin räntäsateessa ratikkapysäkille ja ajoin apteekin kautta kotiin.Vaihdoin lakanat,pesin koneellisen pyykkiä ja menin yhdeksältä nukkumaan.Nyt on aika pirtsakka olo.

Ensimmäinen kerta näiden omaishoitajavuosien aikana,kun oli tarpeetonta viedä omia vaatteita mukana hoitoon ja sen lisäksi ei minun tarvinnut tehdä mitään,kun meidät oli saatettu miehen huoneeseen.Sekä miehen omahoitaja että paikalle rientänyt fysioterapeutti vaihtoivat miehelle vaatteet sanoen näin myös tutustuvansa mieheen.Aivan erilainen meininki kuin aikaisemmissa paikoissa.Silitin mieheni poskea ja lähdin melko luottavaisin mielin pois.

USAssa on taas tutkittu ja keksitty! Ihmisillä saattaakin olla yliluonnollisia kykyjä nähdä tulevaan.Testasivat ja hämmästyivät.Ennen muinoin näitä ilmiöitä kutsuttiin etiäisiksi.Niin että noitien sukua tässä ollaan,hyvät ihmiset! Itse en ole suinkaan innostunut näkemään mitä tuleman pitää.Salaperäisyyden ja tietämättömyyden verho peittäköön tulevaisuuden näkymät.Enkä suuremmin ole ollut tekemisissä etiäistenkään kanssa.Jo lapsuudessa karisi uskottavuus unikirjoihinkin,kun isäni kirjoitti yhden ja se julkaistiin.No,tietystikin unia on tutkittu ihan asiallisen tieteellisestikin kuten Sigmund Freud myös aikoinaan uskoen lapsuuden kokemusten vaikuttavan ihmisen psyykeen unien kautta.Mutta se,että,kuten isäni kirjoitti että metsäsian näkeminen unessa tarkoittaisi seurustelua vastakkaisen sukupuolen kanssa ei kyllä pidä kutiaan.Kyllä sitä voi seurustella ilman metsäsikaakin.

Tänään pitäisi käväistä edestakaisin kaupungilla.Miehen aamutakki pesulaan ja kynttilöiden ostamista.Muuta ei sitten tarvitakkaan,eikä tämä liity mitenkään tv-mainoksen kanankakkaan.Huomenna,jos viitseliäisyyttä riittää,lähden Kaapelitehtaalle Martin markkinoille.Viro on tullut Helsinkiin!

Martinpäivähän on ja oli jo tässä kekrikuussa ja Marttina on ennen syöty usein hanhea.Mekin.Mies tilasi vuosittain hanhifarmilta hanhen.Se laitettiin paistokuntoon ja maksa annettiin erikseen.Ja niin me vietimme Martinus Toursilaiselle pyhitetyn päivän vahvasti ylensyöneinä.Martinus oli unkarilainen sotilas,josta tuli Pyhä Martti keskiajalla Euroopassa.Hänestä on tarinoita ja tässä yksi.Martinus-Marttia oli tullut eräänä päivänä tiellä vastaan kovin palelevainen kerjäläinen.Martti oli heti halkaissut viittansa kahtia miekallaan.Antoi toisen puolen kerjäläiselle.Seuraavana yönä näki Martti unen,että kerjäläinen olikin ollut Jeesus.Mitäpä mieltä tästä olisi ollut Sigmund Freud Unien tulkinta-teoksessaan? No,yhtäkaikki,Martti sai päivänsä ja Helsinki Tuglas-seuran järjestämät Martin markkinat.

Sain mahdottoman hauskan kortin Eevi-ystävältäni Oulunsalosta.Värssy kuuluupi näin: "Punnerra ja puhku,sisu esiin souda,ei tässä miehiä miettimään jouda.Aikuinen nainen on villi ja vapaa,tärkeintä elämässä:täydellinen napa!" Näin on elämä otettava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti