25. marraskuuta 2010

AAMUTAKKI VS. KYLPYTAKKI

Tässä kaupungissa on tavaratalo,jossa ei tiedetä miesten aamutakin ja miesten kylpytakin eroa.Olin lentää pyllylleni! Kysyin aamutakkeja ja kohtelias,nuori myyjätyttönen vei minua muhkean kylpytakkirivistön eteen ja sanoi tässä aamutakkeja olevan.Oli moniaita värejä näitä froteisia vaatekappaleita.Pidin pintani ja intin aamutakkeja.Ei ollut kuulemma muita.Pidin luennon,että nämä eivät ole aamutakkeja ja kerroin aamutakin tarkoituksen,sen merkityksen esimerkiksi aamiaispöydässä tai flunssapotilaan liikuskelussa vuoteesta noustuaan.Sen jälkeen kerroin hänelle koska kylpytakkia pidetään ja miksi se on froteesta.Kun aamutakki taas on ehkä silkistä tai muusta kosteutta imemättömästä materiaalista ja näin talviaikaan jopa villasta.Myyjäneitokaisen katse kirkastui ja hän loihe lausumaan: "no nyt mä ymmärrän".Mutta ei varsin vakuuttavasti.Mainitsin ennen poistumistani hänen työskentelevän Euroopan eräässä suurimmassa tavaratalossa ja että hänen pitäisi jo oman itsensäkin takia tietää mikä on aamutakki.Tällä nykyisellä tietämyksellään hän antaa omituisen kuvan edustamastaan osastosta kuin myös ammattitaidostaan.

Soitin miesten vaatteiden sisäänostajalle.Hän oli samaa mieltä kanssani siitä,että myyjän tietämys miesten pukeutumisesta on nyt pahasti hakoteillä.Myös siitä olimme samaa mieltä,että hänen olisi pitänyt tietää osastolla olevan italialaisia villakankaisia miesten aamutakkeja,vaikkakin suppea valikoima.Tässä kohdin minä ihmettelemään,miksi "valikoima on suppea". Suomalainen mies kuulemma EI KÄYTÄ aamutakkia!!! Hän siis vetää niskaansa kylpytakin tarvitessaan pyjamansa päälle jonkun vaatteen! Tai tassuttelee pelkässä pyjamassa,oli kylmä taikka vari. Katselen tästä lähtien miestäni syvän kunnioituksen vallassa,sillä hänellä on AINA ollut aamutakki,jopa kaksi vuodenaikoja ajatellen.On nykyisinkin.

Tämän närkästyneen asiakkaan puhelun sisäänostajalle tein kampaamon tuolista käsin ja siitä päästyäni menin jälleen samaiselle miesten osastolle.Myyjäneitokaista ei näkynyt.Oli toinen,joka asiallisesti kuljetti minut heti italialaisten aamutakkien luo.Siellä siis joku tietää! Ostin yhden.Olin kyllä kehoittanut sisäänostajaa miettimään uudestaan,kun hän tekee tilauksia,että tässä tavaratalossa olisi suurempi valikoima miesten aamutakkeja ja sillä tavoin opastaisi suomalaisen miehen kotipukeutumista tyylikkäämpään ja asiallisempaan suuntaan.Tarjous voisi joskus ylittää kysynnän,vaikka bisnesmaailmassa mennäänkin.

Kaiken kukkuraksi taidan palauttaa takin,sillä miehen oma tultuaan pesulasta olikin niin siistissä kunnossa että vielä kelpaa hyvinkin. Lisäksi vielä miehen paksusta villasta oleva aamutakki vaikuttaa paremman näköiseltä kuin nyt tavaratalon "suppeassa valikoimassa" olevat.On myös italialainen.Tein kampaamossa testin.Kyselin jokaiselta liki kiitävältä kampaajalta,tietääkö aamutakin ja kylpytakin eron.Kaikki tiesivät!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti