13. heinäkuuta 2021

VARI JATKUU

 Ei tullut ötökkä sisälle, vaikka ikkuna on ollut öisin auki. Niinä öinä olen mielestäni nukkunut niitä öitä paremmin, jolloin ikkuna ei ole ollut auki. Tätä mieltä ovat myös unitutkijat antaessaan hellenukkumiseen neuvoja. Voin tietysti ostaa uuden patjan. Tv-mainoksen mukaan auttaa rentouttavaan uneen pääsemiseen. En osta patjaa. Epäreilua patjan valmistajalta hyökätä avuttoman yökukkujan kimppuun, joka pyörii hikisenä vuoteessa manaten epätavallisen pitkää helleputkea. Mitä jos tällainen ilmanala on tullut jäädäkseen? Maalasin tämän kauhuskenaarion ystävälleni eilen puhelimessa. 

On nyt kylmä taikka vari, lähden pienelle paikalliselle torille kunhan tästä päivä urkenee. Urkeneminen jo alkanutkin.  Aurinko kiivennyt esille näyttäytyen kirkkaana pihakuusten oksien lomassa. Oli muuten kysymyskilpailu puitten tuntemuksessa. Sain kaikki oikein.  Samoin osallistuin lintukysymyksiin ja siinäkin onnistuin. En turhaan ole mökkiaikana tutustunut villiin luontoon. Kummallisesti kului aika vain puskiin tuijottelussa.

HKL lähettää tämän asuinalueen talouksiin  tiedotteen alkavasta metroliikenteen katkosta 17.7-25.7. Kulosaaresta itään päin. Vaihdetaan kuulemma uusi metrosilta vanhan tilalle. Joku rumpuputkikin uusitaan ja silloin maaperää porataan. Aiheuttaa  melua. Työskennellään myös öisin. Lopuksi HKL pahoittelee häiriöitä. Ja samma på svenska "Vi beklagar olägenheter." No, aina roiskuu kun rapataan.

Koska metro ei kulje tänne itään päin, eikä täältä, niin bussit otetaan tilalle. Joudun tähän seikkailuun mukaan, koska on Stadiin meno. Viimeksi olin bussissa mennessäni  saattokotiin hyvästelemään ystäväni. Bussi on huomattavasti hankalampi kulkuneuvo kuin ratikka tai metrojuna. Keikkuukin enemmän. En ole bussi-ihmisiä. Siitäkin huolimatta, että lauletaan linja-autossa olevan tunnelmaa.

Kuuntelin tässä kerran levyltä Kaj Chydeniuksen musiikkia erilaisiin suomalaisiin runoihin. Olin hänen konsertissaan ja sain kuulla "luonnossa". Unto Kupiainen, Einari Vuorela, Marja-Leena Mikkola, Aulikki Oksanen...  Kuuntelen, kun en nuku. Tauno Palon lauluja elokuvista, Snadin Pumppu-bändin "Ei stikkaa vodaa", Tchaikovskysta ja Erik Satiesta Glenn Milleriin, Duke Ellingtoniin. Yö kuluu ja herrat soi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti