26. heinäkuuta 2021

UNETON HELSINGISSÄ

 Ei olisi pitänyt kehaista hyvistä yöunista kenellekään. Valvoin ja valvoin. Onko Nukkumatti lomalla?  Otin jopa unipillerin ja nyt harmittaa, kun kulutin sen aivan turhaan. Otin kirjankin ja luin hetken. Olen taas kerran Oscar Wilden kimpussa. Dorian Gray. Nuori kaunis mies on ihastunut korviaan myöten  Sibyl Vane-nimiseen näyttelijättäreen ja ylistää tämän neroutta. Vastakaikua ei kavereilta heru: "Voi poikakulta,nainen ei ole koskaan nero. Naiset ovat koristeellinen sukupuoli. Heillä ei ole kerrassaan mitään sanottavaa, mutta he sanovat sen hurmaavasti. Naiset edustavat aineen voittoa hengestä siinä missä miehet edustavat hengen voittoa siveydestä."  Mitä mieltä ovat feministit?

Sain Italian kirjeen jo kirjekuoreen ja postimerkit päälle. Vein torireissulla postilaatikkoon, eikä kukaan tiedä, koska se jatkaa matkaansa. Postilaatikko kuulemma tyhjennetään arkipäivisin, mutta sen jälkeiset tapahtumat ovat salaperäisyyden verhossa.

Nyt kun A.n kanssa ilmeisesti kielikylvyt pääsivät kuivumaan, aion englannin kurssille. Olen monetkin kurssit käynyt ja kaikki jo ennen puolison sairastumista. Joten aikaa on kulunut erittäin pitkästi. Hieman oli vaikeaa valita kurssin taso. Olenko liikaa ruostunut? Päätin rohkeasti elokuussa ilmoittautua ja katsotaan mitä tapahtuu.

Lämmintä oli taas dallatessani torille. Urheasti vain kesäkenkää toisen eteen auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta. Tuli jälleen mieleen A:n ihmettely, että eikös meillä ole aina kylmää tai viileää, josta kommentista otin itteeni. A asunut Saksassa kymmeniä vuosia ja Saksa on melkein naapurissa Itämeren toisella puolella. Tosin hän ei aivan pohjoisosasta ole. Silti!!!!!  Luulee kai, että täällä potkiskellaan pienempiä jääkarhuja jaloista, että päästään igluun. En näköjään pääse tämän asian yli ikinä.

Stockmannilta tuli Mystockmann-lehti. Täynnä syksyvaatteita ja lämpöisiä kodin asioita. Ei auta: syyskesää mennään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti