12. heinäkuuta 2021

AAMU-UNISTA HÖPINÄÄ

 Yhä täällä kuumuudessa porskutellaan! Ei rehkitä tai muuten ylenpalttisesti rasituta vain välttämättömät puuhastellen. E soitti ja kaikki hyvin Perämerenkin rannoilla. Oli ollut Hailuodossa ja saari mukavasti paikoillaan turistien ihmeteltävänä. Kotimaan matkailuhan on nyt huipussaan. Löydetään kotinurkilta ennen näkemätöntä ja kokematonta. Korona supisti ulkomaille menot.

Aion huomenna ostaamaan kirsikoita ja mansikoita. Onneksi kesää vielä on. Rapukausikin  alkamatta. Vuosiin en ole niitä herkkuja maistellut. Kaukana takanapäin rapukekkerit kera ystävien. Olihan se aina niin sottaista puuhaa, mutta kivaa. Ja vaikka kaskut joskus kertovat jonkun juoneen käsien huuhtelukiposta veden, en koskaan ole sitä temppua "elävänä" nähnyt. 

Oli kahvikapselilähetys oikein ja säästyin ylimääräiseltä postireissulta. Tilasin uusia makuja ja niitä olen maistellut. Tosin vanhat suklaa ja karamelli yhä mieleisiäni. Ruotsissa on aina oltu meitä paremmin selvillä maailman kartalle tulemisen arvoista. Nytkin kapseleissa on kahvi Stockholm Fortissio Lungo. Muitakin kaupunkeja, vaan ei Helsinkiä. Maailmalla kulkiessa ruokakauppojen hyllyillä näkyvästi ruotsalainen näkkileipä, mutta suomalaista ei. Emmekö osaa? Vaivaako ujous?

Tänä vuonna en pannut Italiaan onnittelukorttia. Soitan. Saan tietää samalla tuoreet kuulumiset. Postin kulku kun maittemme välillä on anteeksiantamattoman hidasta. Noin kuukaudessa saapuu perille. Sähköisyyden vallattua alaa, aikoo Suomen postilaitos supistaa entisestään ainakin jakeluaan. Ei ole enää mitä jakaa. Ennen vanhaan minullekin tuli postia sieltä ja täältä, laskut, tiedotteet ja kirjeet paperikuoressa. Sitten vähentyi ja melkein lopahti. Siinä jamassa nyt ollaan. Eikä auta, vaikka ihmiset, jotka eivät sähköisesti viestejään lähetä, nousevat barrikadeille purnaamaan. Minullakin tuttavapiirissä useitakin, joilla ei edes tietokonetta ole. Mitenkäs sitten tänä päivänä toimit? Enkä minäkään mikään mato tietokoneen käytössä ole, mutta on onneksi iki-ihana ystävä S, joka rientää hätiin joko fyysisesti tai TeamViewerissä etänä.

Kello tulee kuusi aamulla, minä lähden kahvin laittoon. Hyvää alkanutta viikkoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti