29. heinäkuuta 2021

SE ON NYT URHEILUA

 Bula! Olen katsellut rugbya Tokiosta ja opetellut kolme fidzinkielistä sanaa. Tämän "bula" (=hei) ja sitten "yadra", joka on "hyvää huomenta" ja kolmas on "moce" (=hyvästi). Rugby on muuten hauskaa katsottavaa. Iso kasa äijiä maassa toistensa päällä ja jokainen yrittää saada käsiinsä  soikionmuotoisen pallon. Ei ollenkaan yhtä rajua kuin amerikkalainen jalkapallo, eikä kavereilla ole suojuksia kroppansa peittona. Fidzi voitti olympiakultaa! Nyt odotan kiihkeästi kenttälajeja, jotka tuovat mieleeni lapsuuden Helsingin Stadionilla istumiset isäni kanssa. Monet maaottelut olen nähnyt ja ehkä juuri niistä ajoista olen saanut kiinnostuksen yleisurheiluun.

Valittiin jälleen kerran suomenkielen kaunein sana ja "äiti" voitti. Hyvänä kakkosena tuli "kastehelmi", joka minusta on kauniimpi "äitiä". Ä-kirjain hiukan särähtää. No, onhan se mukavaa, kun kaikenlaisesta äänestetään.

Kotosalla on aika kulunut pakollisia ulosmenoja paitsi. Nyt onkin jo viileämpää ja lisää sadetta luvattu. Luen mitä urheilun katselemiselta ehdin. A pyysi lisää Suomi-tietoutta ja minähän lähetin. Teki itsellekin hyvää palauttaa mieleen yhtä ja toista. Kerroin jopa presidenttiparin edesmenneestä Lennu-koirasta.  Kyllä, kyllä Lennu kuuluu Suomen historiaan!

R:stä ei ole aikoihin mitään kuulunut. Niinpä rohkenin lähettää meilin ja kysyä. Olosuhteisiin nähden asiat hyvin. Olosuhteista en kerro enempää. Puhelimessa on tullut juteltua, että sen verran sosiaalista elämää. Ensi viikolla jo elokuu, joka tuo tullessaan uusia tuulia elämääni. Niistä ehkä myöhemmin. Päiväkirjaa kun tässä aina kirjoittelen.

Vielä olen yöpaidassa ja nyt suihkuun ja sitten taas tv:n ääreen. Voimistelua, judoa ja uintia ainakin. Tuli uinnissa pronssia. Jippii! Lajeja riittää ja jokaisessa lajissa vielä useita lajeja. Koskenlaskussa ei suomalaisia, vaikka tukin päällä ovat miehet seisseet ja koski hurjana kohissut. Perinteitä on, mutta nykyaikana lasketellaan jo erilailla. Ja kavereilla on alla kulkuneuvo ja lajin nimi on koskimelonta. Eivätkä laske oikeaa koskea, vaan on keinotekoinen vaahtoava ja pärskyvä uoma.  Helppoa? Tuskin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti