29. maaliskuuta 2021

TÄÄLLÄ TAAS

 Ei ole ollut entisenkään vertaa asiaa, niin en ole tänne kirjoittanut. Eikä ole nytkään, mutta jokusen sanan panen. Kansa on odottavalla kannalla, mitä päätetään ulkonakulkemisen rajoitusten kanssa. Stockmann uhkaa panna kolmeksi kuukaudeksi ukset kiinni ja minä meinasin pudota jaloiltani. Ruokaa saa kaupoista ostaa huoletta, mutta jos syynätään kassin sisällystä, kun ruokakaupoissa monissa myydään pesukoneita ja tikapuita. Espanjassa tarkistetaan ennen ulosmenoa, mitä on tullut ostettua, onko kiellettyä mukana. Tämän kertoi minulle A, kun heti tiedotin meidän mahdollisista uusista rajoitteista. Ryhtyykö virkavalta kaduilla utelemaan, minne sitä ollaan menossa ja miksi? Opimmeko valehtelemaan? Onneksi varasin huomiseksi kampaajalta ajan, että vielä saan hiukseni kuntoon, ennen kuin kampaamotkin joutuvat sulkemaan. 

Olen taas soppatuulella. Viehätyin Koskenlaskijan siskonmakkarakeiton reseptiin. Tänään hankin  tarvikkeita, kunhan tästä päivä urkenee. Tämän päivän tekemisiin kuuluu myös kahvikapseleiden tilaus. Taidan kevään tulon kunniaksi tilata myös maitosuklaapaloja höystettynä suolaisella karamellilla sekä sichuaninpippurilla maustettuja suklaakeksejä ihan vaan hemmotteluksi itselleni.

Rupesin ykskaks lukemaan Satu Rommin kirjaa Teetä ja temppeleitä, jonka olen aiemminkin lukenut. Rommi ollut joskus 2010-luvulla Thaimaassa, Burmassa ja Kambodzassa, joista jälkimmäisin kuuluu maailman köyhimpiin maihin. Ihmiskauppa, lapsiprostituutio ja nälkä kuuluvat jokaiseen päivään. Elän Euroopassa hyvinvointivaltiossa ja olen siksi etuoikeutettu. Olisin voinut syntyä  vaikka Kambodzaan, enkä tietäisi muunlaisesta elämästä mitään. Tietäisin vain, että monet asiat eivät ole oikein. Luin Rommin kirjaa yöllä ja tuli niin paha olla, että piti keskeyttää.

Päivät kuluvat, kevät on tullut, kellon viisarit siirretty kohti kesää, pihalla jo paljasta maata, katupölyä ja sinisiä maskeja. E soitti ja Oulunkin tienoilla jo kevättä ilmassa, vaikka Perämeren jää kantaa vielä   hyvin pilkkijöitä. T:n kanssa myös olen jutellut. Odottaa mökille pääsyä. Nuo ihanat mökkiajat pulpahtivat heti mieleeni. Ovatkohan istuttamani krookukset vielä hengissä? 

Nyt suihkuun ja fasadipuolen kimppuun, että kelpaan ihmisten ilmoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti