12. heinäkuuta 2020

TULIN TAKAISIN

Täällä taas!  Ajattelin jo lopettaa kirjoittamisen, mutta on tämä kuitenkin niin lystiä hommaa. Vaikka ei asiaa eikä lukemisen kiinnostusta olisikaan. Itsellenihän minä tätä.

Olen puuhastellut kaikenlaista, ollut siellä ja täällä ja olen  lopen kyllästynyt koronaan ja siitä puhumiseen. Maailman uutinen oli tänään, että USAn presidentillä oli kasvomaski. Ei voi vähempää tämä uutinen kiinnostaa. Maskeja näkee täällä vähemmän kuin aikaisemmin kaduilla ja kaupoissa. Samoin turvaväli unohdettu. Mielenkiinto hyvinvointiin lepsunut.

Keskustan Stockmannia uudistetaan. Joitakin osastoja suljettu. Kävin käppäilemässä siellä huvikseni sekä oikein asioilla. Tein muutaman ostoksen ja olin onnellinen. Kantamuksineni metroon ja kotiin. Piti eilen menemäni ostamaan mansikoita, mutta laiskotti niin, että jätin ensi viikkoon. Rupattelin puhelimessa, luin ja paistoin kuhafileen. Join lasillisen Proseccoa. Katsoin sähköpostit ja vastasin muutamaan. Istuin partsilla ihailemassa mandevillaani. Se lähettelee pitkiä rönsyjä seinälle eli ilmeisesti viihtyy luonani ja on kukkia tulvillaan. Komea kasvi.

Lotto antoi kaksi euroa. Joudun yhä täällä asumaan. Nyt olen kohta ollut viisi vuotta ja joku sanoi alussa, että totun. En ole tottunut. Enkä viihtynyt. Kyllä oli niin ihanaa käydä oikein Stadissa. Ihan huokaisin. Suunnittelin Espan puistoon menemistä, mutta päätin palata myöhemmin, kun taas kaipaan sivilisaatiota ja ratikoita. Kotimatkalla metrossa eräs herrahenkilö puuhasteli koko matkan ajan oman nenänsä kanssa. Muut näpräsivät puhelintaan. Kukaan ei katsonut radan varren merta. Minä katselin. K:n kanssa oli kerran puhetta laivamatkasta.Olisimme toteuttaneet sen Suomenlinnan lautassa. Ei taida tulla mitään. Hän  ei aina innostu ehdotuksistani, vaikka niitä on runsaasti tarjolla.

Nyt aamusuihkuun ja voisin tiputella itselleni vaikka suolaisen toffeen makuisen kahvin sen jälkeen.
10 kommenttia:

 1. Kiva kun tulit!
  Erehdyin ostamaan muutama vuosi sitten mandevillan, koska rakastan kukkivia köynnöskasveja. Ajattelin sen näyttävän upealta pihan köynnöskaarta pitkin kasvaessaan. No, eihän se kaltaiseni poropeukalon käsissä kauaa kukkinut saati kasvanut. Olisi nyt edes hengissä pysynyt, mutta ei :D
  Toivon että sinun mandevillasi kasvaa ja kukoistaa hellällä hoidollasi koko kesän!
  Minä lähden nyt rantaan paatin puuosia hiomaan ja lakkaamaan. Mukavaa suvisunnuntaita sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku tervetulotoivotuksesta. Netissä luki mandevillan olevan vaikeahoitoinen. Totta kai, ajattelin ja olin varma, että onnistun sen heti tappamaan. Eikös mitä: se kukoistaa suureksi ällistyksekseni. Mukavaa venesavottaa!

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin! Jo Sinua on odotettukin. Sinun postauksesi kuuluvat aamuuni kuin suklaahippukeksi aamukahvin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdottomasti paljon kiitoksia, Seija. Ihan rinta rottingilla luin.

   Poista
 3. Hei, pidän paljon kirjoituksistasi. En todella muista miten ja milloin blogiisi ensimmäistä kertaa törmäsin, mutta aikaa siitä on. Olen eri ikäluokkaa, eri kaupungista, joten juuri minkään ei pitäisi meitä yhdistää. Jokin taika saa minut silti aina palaamaan tarinoittesi äärelle. Kiitos että kirjoitat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Unknown. Sanasi lämmittivät suuresti ja otin ne nöyränä vastaan. Kiitoksia. Hyvää kesän jatkoa sinne "eri kaupunkiin".

   Poista
 4. Mukava kun tulit takaisin, ehdin jo huolesta, minä olen vähän sellaista huolestuvaa sorttia.
  Minäkin asuisin mielummin keskustassa niinkuin joskus aikaisemmin asuin. Ei lähiöihin voi sillä tavalla kiintyä kun on lapsuudesta asti keskustassa ollut ja elellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, Nimetön, kommentista ja huolestumisesta. Täällä minä taas. Hyvää kesän jatkoa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset, Suvinen. Aurinkoista ja kaikinpuolista erinomaisen hienoa jatkoa kesälle.

   Poista