22. heinäkuuta 2020

KESKIVIIKON KERTOMAA

Niin että vallan laiskana tänään. Tavanomaista helppoa asiaan kuuluvaa puuhastelua kyllä. Ruokaakin teen oikein paistinpannussa. Nostin salaattilingon parempaan paikkaan, että moinen kapistus tulisi päivittäiseen käyttöön. Muutenkin siistin keittiötä ja tämä tarkoittaa sen "tavallisen" kahvinkeittimen panemista kaapin kätköön. En käytä sitä. Radiokin jouti keittiöstä pois. Sen paikka on nyt olohuoneessa Buddhan paikalla ja Buddhan panin muualle. Joskus tulee mieleen, että oli aikoinaan ehkä virhe ostaa Buddha ihan pelkästään sisustuksellisesta syystä. Toisaalta on minulla Maria ja Jeesus hopeakehyksissä, vaikka en tunnusta katolista uskontoa. Sain sen Italiasta.

Tove Janssonin kirjaa lukiessani pohdin pääni puhki, missä Helsingissä ovat ne patsaat, joissa kirjailija on ollut mallina. Enkä millään muistanut. Toven isähän oli kuvanveistäjä Viktor Jansson. Toinen patsas on Bensowin talon sisäpihalla (ollut ainakin) ja toinen Espan puistossa lähellä Kappelia (ollut ainakin). Näistä jouduin tekemään pientä tutkimustyötä. Tuntui hyvältä onnistuttuani. Olen monena kesänä haaveillut patsaskierrosta Helsingissä. On jäänyt.

Sähköpostia sekä Espanjasta että Pohjanmaalta. Molemmissa paikoissa voidaan hyvin ja eteläisemmässä maassa on todellinen helle, yli 30 astetta. Meillä puolestamme tänään taas viileää. Aurinko tuli juuri esille koivurintaman takaa. Harmaat pilvet joutuivat väistymään. Tämä nyt on tämmöstä.

Otin kopioita K:lle perunaruoista. Hän tykkää perunasta. Jos vaikka innostuisi muullakin lailla valmistamaan kuin keittämällä ja paistamalla. Perunasta on moneksi, suorastaan hyvin moneksi. Itse peruna ei ole kovin lihottavaa, mutta kaikki se muu pöperö sen ympärillä on. K rakastaa kermaa. Minulla on seissyt jo vaikka kuinka kauan jääkaapissa kaksi perunaa. Tarkistan välillä niiden syöntikelpoisuuden. Eikä peruna kirjaimellisesti "seiso". Huomenna marssin taas ostamaan aivan ihania hollantilaisia luumuja. Ovat hiukan kriikunoita isompia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti