26. kesäkuuta 2020

EI HYVIÄ YÖLEFFOJA

Viime yönä olin taas valveilla. Otin kahdelta melatoniinin, eikä sillä ollut vaikutusta. Otin toisen, mutta silläkään ei ollut. Katselin tv:n mitään sanomatonta yöohjelmaa ja mietin, miksi meitä yövalvojia ei hemmotella hyvillä ohjelmilla. Luin kirjaa. Menin parvekkeelle katsomaan mandevillaa,. Otin palan juustoa ja pesin hampaani. Söin mansikoita. Kaiken tämän jälkeen tulin pahalle tuulelle, mutta en vieläkään nukkunut.

Sovin K:n kanssa Helsinkiin menosta ensi viikolla. K ei voi olla auringon paisteessa, kuumuus tekee pahaa myös. Pitää valita pilvinen päivä ja asteita alle 20. Ennen muinoin ei sää määrännyt. Nyt määrää. Ei minua kuitenkaan. En marise helteellä helteestä. Se loppuu kuitenkin ja sitten meillä on taas kuukausia kestävää marraskuuta. Maristaan sitten siitä.

Humputtelin Stadissa eräänä päivänä. Ajelin koneportaissa ja metrossa. En ostanut mitään paitsi kotimatkalla Tallinnanaukion torilta mansikoita ja kukkakaalin. Laihanlaisella lounaallani join lasillisen valkoviiniä. "In wine there is wisdom, in beer there is freedom, in water there is bacteria". Tämä lukee magneetissa jääkaappini ovessa. Koko ovi on täynnä magneetteja. Etupäässä taidemuseoiden kaupoista ostettuja.

Tänään hellettä paossa jälleen kotona. Ei ikkunoita auki, verhot niiden edessä, tuulettimet surisevat. Hyvä täällä on olla. Mutta kun menee ulos, varjelkoon. Partsilla voi istua aamulla ja myöhään illalla. Mandevillani voi hyvin ja on uskaltautunut reippaasti avaamaan nuppujaan. Komea kasvi! En vielä ole onnistunut sitä tappamaan, kuten olohuoneen paavalinkukalle kävi. Toinen saintpaulia vielä elossa keittiön pöydällä. Mitä varten joku ihminen, kuten minä, on niin epäonnistunut kerta kerran jälkeen kasvien kanssa? Lorautanko vettä liikaa että tai ehkä liian vähän?  Enkö juttele niiden kanssa? Ulkokasvien kanssa olen onnistunut aikoinani paremmin. No, en aina. Tilasin kerran mökille Hollannista kaikenlaista, eikä edes ruusupuu alkanut kasvaa, pampasruohosta puhumattakaan. Olin kuitenkin lukenut tarkasti, että onnistuisin niiden kanssa näilläkin leveysasteilla. Pieleen meni ja kompostiin. Että semmosta yritystä.


3 kommenttia:

  1. Oletko antanut Paavali kukalle lämmintä vettä aseille. Varma konsti saada se kukkimaan, kunhan antaa mullan kuivua välillä.

    VastaaPoista
  2. Pidän valkoviinistä!

    VastaaPoista