14. heinäkuuta 2020

TERVEISET KAHVIMUKIN ÄÄRESTÄ

No, nythän tästä kirjoittamisesta tuli tapa. Ei onnistu aamu oikein alkamaan, jos en avaa läppäriä. Vieressä pitää olla lattelasi täynnä makoisaa kapselikahvia. Luen lehtiä ja sähköpostiin tulleita,  kirjoitan blogia. Tästä se päivä urkenee.

Löysin yllättäen kaupan täältä päin läheltä, josta saa tulostimeen musteen. Sitäkin, jota minä käytän. Turhaan menetin hermoni Powerissa, kun oli tämä liike. Vaan en vielä silloin tiennyt. Ollut jo 7 vuotta. Olen usein ohi kävellyt, mutta kun se on nurkan takana syvennyksessä, on huomioni ollut muualla. Ystävällinen miesmyyjä pyysi minut kanta-asiakkaaksi. Sain asiakaskortin ja pienen lahjuksen. Nyt pohdin, miten saisin rahani takaisin Powerista musteista, jotka maksoin etukäteen toivossa, että saavat niitä. Mitään ei ole kuulunut, mutta aikaa kulunut. Menisinkö juttelemaan?

Yöllä jyrisi ja siihen heräsin. Zeus vain ajaa vaunuissaan ja salamat singahtelevat pyörissä, ajattelin ja käänsin kylkeä. Myöhemmin heräsin uudestaan. Mihin kadonneet ajat, kun nukuin koko yön yhtä pötköä? Hyvä edes näin, kun useinmiten valvon. Eilinen oli kaikin puolin mainio päivä. Kadulla ohikulkeva herrahenkilö toivotti "hyvää keskipäivää". Kello läheni kahtatoista. Ostin mansikoita, pensasmustikoita ja tomaatteja. Mustikat Espanjasta. Aurinko paistoi mukavasti. Kotitalon pihaa lakaiseva huoltohenkilö sanoi "hei". Orvokit voivat hyvin taloyhtiön kahdessa eriparia olevassa isossa purkissa. Minua häiritsee se eriparisuus. En ole mitenkään perfektionisti, mutta nuo kaksi erilaista purkkia  ärsyttävät.

Kahden vaiheilla: kotipäivä vai ulos?  Haluaisin hapankorppuja. Kaikenlaisia mielihaluja mieleen putkahtaa kuin myös tarve saada Gromin mansikkasorbettia. Sorbettia saa Herkusta. Hiippailtava koko iso ostoskeskus päästä päähän. Herkku on Stockmannin alakerrassa, joten kokonainen parfyymiosasto on ensin läpikäytävä ja se vaatii luonteen lujuutta päästäkseen ihanien tuoksujen ja kauniiden purkkien ohi sortumatta ostamiseen.Tyylikkäät ja huolitellut myyjät puolestaan tekevät parhaansa saadakseen minut pauloihinsa. Joku outo magneetti pyrkii vetämään minua kohti Chanelin osastoa. Pyristelen vastaan siinä usein onnistuenkin. Tänään, jos edes lähden, olen vahva kuin härkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti