13. heinäkuuta 2020

HILLO

Ostin  Torfolk Gårdin luomu villivadelmahilloa. Torfolk Gård sijaitsee Klara-joen varressa Ruotsissa  ja siksi purkin kyljessä lukee "ekologisk skogshallonsylt". Maistuu muuten aidolta ja metsältä. Itsekin olen mökkiaikana kerännyt villivadelmia ja tehnyt hilloa.  Koiristamme vanhempi rakasti villivattuja. Oli aina mukana keräämässä. Se otti varovasti marjan huuliensa väliin ja veti. Ymmärsi hyvän päälle. Nuorempikin söi. Mukaan tuli vähän piikikästä oksaa hallaimen lisäksi. Se ei ymmärtänyt yhtä tyylikkäästi hyvän päälle.

Tänään ostamaan mansikoita. Olen hullaantunut Lumottariin. Hella-lajikkeen aika meni jo. Ne maistuivat ahomansikalle. Semmoisille, joita kerättiin heinään. Mökillä oli ahomansikoita aitan ympärillä. Heinätkään eivät olleet kaukana. Ihanaa puuhastelua.

Ystäväni K rakastaa perunaruokia. Paljon enemmän kuin minä. Joskus keitän yhden ja se riittää pariksi päiväksi. Puolitan. Peruna on laihduttajan ruokavaliosta pois. Ja minä laihdutan ikuisesti. Joskus himoitsen, niin että tekee kipeää, ihan pullaa vaan. Semmosta vehnästä ja pehmeää, missä on rusinoita. Sekin kaikin puolin kielletty herkku. Elämä kurjistuu, mutta vartalo norjistuu.

Sitten pitäisi mennä Kamppiin verikokeisiin. Varaan ajan laboratoriosta, ei tarvitse jonottaa. Lähete on jo. Kampin metroasema ja siihen kuuluva ostoskeskus on minulle ikuinen kompastuskivi. Eksyn aina, missä hissit tai koneportaat? Putkahdan vääriin paikkoihin, etsin epätoivoisesti, että jostain pilkahtaisi päivänvalo. Se on varma merkki ulospääsystä. Näin kerran hyvin pitkäpartaisen miehen siellä. Kuinkahan kauan oli ollut? Siellä on kaikenlaisia ihmisiä. Eräskin rouva työnsi aivan vakavana lastenrattaissa suurta ruskeaa leikkikarhua.

Nyt minulla on Hassian kengät. Myyjä ei tiennyt, missä maassa Hassia toimii. Katsoin netistä. Perustettiin Saksaan 1884 nimellä Shoe factory Wallenstein & Liebmann. Vuonna 1949 muutti nimensä Hassiaksi. Mutta myyjä tiesi ostamastani paperikassista kaiken. Nykyisin niistä ei saa enää paperihaavaa, sanoi. Hymyilimme molemmat ystävällisesti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti