24. huhtikuuta 2020

KIUKUTTELU TEKEE HYVÄÄ

Eilen aamulla koko Raide-Jokeri kaikkine töineen oli minulle täyttä sitä itteään!!!  Kun piti mennä suihkuun, ei tullut vettä. Eikä sitä tullut pari päivääkään sitten. Lappu pannaan ulko-oveen samalla hetkellä, kun veden tulo tyssää. Ja niinhän minä taas riemastuin ja soitin HSY-nimiseen paikkaan. Puhelu meni asiakaspalveluun. Tuttuja paikkoja minulle. Olin kohtelias, mutta raivoissani. Korona vaatii hygieniaa, käsien pesua mennen tullen. Milläs peset, jos ei ole vettä? Käsidesi ei kuulemma riitä. Rouvashenkilö HSY:n asiakaspalvelussa otti kiukkuni vastaan ihailtavalla arvokkuudella ja kärsivällisyydellä. Miksi ei informaatiota tunteja kestävästä vesikatkosta jaeta postiluukusta talouksiin? Onko joka ilta ja aamu mentävä tutkimaan, jos on terveisiä asukkaille jostain? Eilinen katko kuulemma päätettiin ykskaks! Ei kuin lappua oviin, että paragraafit tulee täytettyä. Välillä puuskutin asiakaspalvelun rouvalle, että kiihkon täyttämä ärtyisyyteni ei ole henkilökohtaista. Yllättäen hän lupasi, että vastedes muutama päivä ennen vesikatkoa minulle tulee puhelimeen HSY:ltä siitä tieto. Ällistyin niin, että meinasi puhelin pudota korvalta. "Onko se yleinen tapa?" kysyin hämmästyksen sävyttämällä äänellä. On, eikä maksa mitään. No, ei tämäkään minua lepyttänyt, KOSKA OLI MENOA JA PITI PÄÄSTÄ PESULLE TAI EDES KÄDET PESEMÄÄN. Puhelu päättyi ja menin ärhentelemään vuoteeseen. Paska Raide-Jokeri!

Kun lopulta vettä tuli, tein vesiaskareeni ja panin naaman ihmiskuntoon ja lähdin asioille. En ollut parhaimmalla tuulellani. "Onks sulla henkkaria?" kysyi suuren elektroniikkamyymälän kassa, kun olin hakemassa netistä tilattua läppäriä. Nousin heti takajaloilleni. Katselin tytteliä kaikella sillä vanhemman ihmisen arvovallalla ja ilmoitin omistavani "matkustusasiakirjan muodossa todistuksen henkilöllisyydestäni".  "Mtäh?" sanoi tytteli. Annoin passini. Sain paketin ja lähdin. Olin väsynyt, kiukkuinen ja koronaan kyllästynyt. Penkit oli kauppakeskuksesta poistettu. Minulla oli nyssykkä poikineen, joita raastoin kotiin paahtavassa paisteessa. Onneksi oli aurinkolasit. Se venäläinen suolakurkkupurkkikin painoi kassissa ainakin tonnin. Avasin kotona keltaisia rusinoita sisältävän pussin ja söin kourallisen. Purin ostokset ja menin pitkäkseni. Kaksi kertaa olin pessyt käteni.Soitin K:lle ja haukuin koko maailman!

Läppäri on yhä paketoituna eteisessä. Avaan myöhemmin. Laskukin on tullut. Eräpäivä toukokuussa. Nukuin ainakin hyvin. Syy ehkä eilisen päivän uuvuttavissa (henkisessti) tapahtumissa. Pilvistä. Talitiainen hyppelee koivussa. En nenääni ulos tänään pane.Partsinkin tuolitoppaukset saavat odottaa. Onhan tässä kevättä. S:n kanssa oli puhetta: tulisi ehkä sunnuntaina käymään. Saadaan tämäkin viikko kunnialla loppuun. Ensi viikolla toukokuu!


'''Ei kommentteja:

Lähetä kommentti