3. huhtikuuta 2020

OLEN IHMISAPINOIDEN YLÄHEIMON JÄSEN

Olen katsellut niin paljon tv:stä lajien kehitysohjelmia, että kaivoin taas hyllystä Darwinin kirjan Lajien synty. Luin sitä jo aiemmin, mutta keskenhän se jäi. Kädellisiä olemme ja Afrikasta kotoisin, kuulumme ihmisapinoiden yläheimoon. Vielä 1800-luvulla uskottiin vissisti Raamatun mukaan, että meitä on ollut olemassa noin 6000 vuotta, kuten koko maailmakin oli ollut. Tiede tietää nyt toista. Tästä kaikesta otan selvää ja luen.

Poliisi ilmoitti passini olevan noutovalmis kioskissa. Ei kuin hakemaan, kun seuraavan kerran menen ruokaostoksille. Eilen laitoin fenkolisalaattia mintun kanssa. Niin rapsakkaa, niin rapsakkaa ja hyvää.Alan muuten nähdä tässä osa-aikaisessa karanteenissa positiivisia puolia. Ei tarvitse pitää sukkia, ei meikata ja saa pukeutua vanhaan kotimekkoon. On kuin olisi jonkinlainen loma. Ei kai tässä mitenkään laitostoiduta? No, ruokaostoksille tälläydyn. Tulen Herkussa hyvin huomioiduksi, kun yleensä olen ainoa asiakas. Nyt oli lehdessä juttua ohuista kertakäyttökäsineistä, joita ihmiset ovat alkaneet pitää kaupassa. Lääkärit huolestuivat. Samat käsineet kaupassa alusta loppuun ja puhelintakin näprätään niillä. Sitten sipaistaan edelleen hanskat käsissä kasvoja, kaivetaan korvaa tai tarkistetaan hiukset. Plus miinus nolla ja suurempi haitta kuin kädet olisivat ilman suojaa ja pestään heti kotona. Minä asioin pelkin paljain kätösin.

Aion tänä iltana kuunnella YleAreenasta HKO:n konsertin, joka soitetaan Musiikkitalossa ilman yleisöä. Kuulolla Brahms, Schumann, Sallinen muun muassa. Jos aika olisi normaali, tämä olisi konsertti, jonka kenraalin olisin nähnyt ja kuullut, jos konserttikaverini olisi saanut liput. Jos ja jos.

Koska en ole vieläkään saanut Postista lähetystä, soitin paketin lähettäjälle Nespressolle, josta oltiin yhteydessä Postiin. Posti oli kuulemma pahoitellut ja rekisteröi nyt lähetykseni uudestaan. Mihin se vanha rekisteröinti katosi? Tänään Posti ottaa yhteyttä. Jos ottaa. Saan jälleen soittaa Nespressoon, jos ei mitään tapahdu. Kerroin heille ottavani Postissa yhteyttä ylempään tahoon, jos paketti ei tule. Taas siis kuljen puhelin kädessä ja odotan Postin soittoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti