8. huhtikuuta 2020

MINÄ VS. POSTI

Sanotaan, että voi "kiehua yli". Minä tai oikeammin tunteeni kiehuvat yli koskien tätä onnetonta Nespresson lähetystä, joka piti tulla ovelleni jo yli kaksi viikkoa sitten. Minulle soitettiin jälleen kerran Postista 6.4. että paketti tuodaan seuraavana päivänä, eilen. Kuljettaja soittaa ensin. Ei soitettu, ei tuotu. Homma alkaa saada kafkamaisia piirteitä. Miksi Posti kiusaa minua? En ole aikaisemmin kotiinkuljetusta käyttänyt, en tilaa verkosta mitään (paitsi Nenäpäivän neniä pari vuotta sitten) ja olen aina käyttäytynyt kunnioittavasti Postia kohtaan. Miksi nyt minua kohdellaan näin? Luvataan tuoda paketti, ei tuoda. Tätä on jatkunut jo 24.3. asti. Eilen pudotin postilaatikkoon kirjeen Postin henkilölle, jonka haluan saavan tietää, mitä kentällä tapahtuu.

Olin siis kaupassa, puhelin mukana tarkasti kuulolla, jos paketti tuotaisiin vaikka ennen aikojaan. Oli aika kello 1:n jälkeen, mutta kun en enää Postiin luota. Ostin ruokaa ja tulppaaneja, hain passin, jätin loton ja kiiruhdin kotiin. Kuten sanoin äsken, en pakettia saanut. Illalla soitin K:lle ja vaihdoin A:n kanssa meilejä. Hän suree kun kampaajat Espanjassa suljettu ja pitäisi saada hiukset kuntoon. Meillä täällä vielä kampaamoihin pääsee ja minulla aika varattu. On uskaltauduttava metroon.

Ystäväni S on tilannut minulle uuden läppärin. Haen sen myymälästä. Laskua en ole vielä saanut. Laskuista puheenollen, pyysin Nespressoa siirtämään eräpäivää heidän laskussaan, koska en maksa sitä ennen kuin olen saanut tavaran. Lupasivat siirtää.

Luen yhä Risto Isomäen kirjaa Viiden meren kansa. Ketomuksia Itämeren ympäriltä, jotka ovat täyttä puppua. Isomäki kertoo seikkaperäisesti, miksi ja miten Lalli tappoi Köyliönjärven jäällä piispa Henrikin. Syy oli se,  kun piispa seurueineen oli ollut Lalliin poissaollessa Lallin kotona käyttäytyen omavaltaisesti ja sen lisäksi kaataneet vanhan petäjän, karsikkopuun, johon oli kirjattu suvun tapahtumat ammoisista ajoista lähtin. Vaimo Kerttu oli ollut kotona piispan vierraillessa. Lalli kotiin tultuaan lähti hurja palo silmissään ajamaan piispaa ja hänen joukkoaan takaa. Kiinni saatuaan, siinä oli muutkin kohdanneet kuolemansa kuin Henrik, joka pyysi Lallin miekan viuhuessa armoa englanniksi. Ei annettu. Niskat poikki vaan.


2 kommenttia:

  1. Mahdatkohan saada pakettiasi ollenkaan? Alkaa tuntua, että ovat sen postissa hukanneet ja lupauksilla saavat itselleen lisäaikaa etsimiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari. Eivät hukanneet sentään. Muita syitä, joita en kaikkia hyväksynyt. Mutta sitten se tuli. Kolmatta viikkoa odotin.

      Poista