14. tammikuuta 2020

HUOMENNA SCHJERFBECKIÄ

Tässä taas istun läppärin edessä ja mietin, mitä kirjoitan. Tänään vielä kotona kotihommien painaessa päälle. Huomenna ulos ja Helsinkiin. Ylihuomenna tulee P-D kahville. Sain Baudelairen kirjan loppuun. Ei tahtonut löytyä sille paikkaa hyllystä. Ovat täynnä. Mistä lisätilaa? Oli pakko luopua sekä kirjoista että hyllyistä  Itäkeskukseen muuttaessani. Kaduttaa vähän. Osan annoin pois ja osan möin antikvariaattiin. Tulivat kotiin katsomaan ja tahtoivat ostaa niitäkin, jotka olin jättänyt hyllyyn. En myynyt, Kirjoja on ollut paljon. Yhdistyiväthän vanhempien kirjat omiini. Olen lapsesta asti elänyt kirjojen maailmassa.

Soitin L:lle. Olivat olleet Schjerfbeckin näyttelyssä. Paljon väkeä, mutta rauhallista etenemistä hyvässä järjestyksessä teoksesta toisen luo. Toista on, kertoo L, Pariisin taidemuseoissa muun muassa Louvressa ja Musée d´Orsay´ssa, joissa tungeksitaan muista piittaamatta vain itseään ajatellen. Varsinkin turistit osoittavat huonoa museokäyttäytymistä. Minä en ole Musée d´ Orsayssa ollut, Louvressa kyllä. Ehkä siihen aikaan ei turisteja ole ollut nykyisen lailla liikkeellä, kun en muista mitään tönimistä ja ruuhkaa Louvren saleissa.

Juon aamukahviani virolaisesta mukista. Senaatintorilla on ollut vuosia sitten erilaisia maakuntamarkkinoita. Asuessani Skattalla tuli sinne puolisokin pyörätuolissa lykittyä. Viro oli markkinoilla mukana  ja niinpä ostin kaksi naapurimaan mukia. Niissä kuvattuna puna-apiloita ja kuusi-lehtisiä apilan lehtiä. En enää vuosiin ole havainnut näitä markkinoita Senatintorilla olevan. Eihän siellä enää oteta vastaan uutta vuottakaan. Annetaan Aleksanteri II:n katsella kaupunkia ilman kaikenmaailman metelöintiä.

Heräsin taas hyvin varhain ja nyt tekee mieli vuoteeseen vaikka tunniksi nukkumaan. Raakapuuro ja latte mukavasti maarussa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti