29. tammikuuta 2020

EI TÄHDELLISTÄ ASIAA, KIRJOITIN SILTI

Täällä taas muutaman blogittoman päivän jälkeen. En ole koko konetta käyttänyt. Mutta olen päässyt Dantessa eteen päin. Dante ja Vergilius ovat jo hyvää vauhtia Kiirastulessa kapuamassa vuoren rinnettä kohti Paratiisia. "On tässä liikuttava taitavasti", /näin virkkoi Mestari, "ja pysyttävä/ likellä paasiseinää mutkikasta". Puolet kirjasta, joka on paksu, vielä lukematta.

Eilen olin kaupassa pitkästä aikaa. Olen ylen ihastunut veriappelsiineihin ja varsiparsakaaliin eli broccoliniin. Jälkimmäistä olen viime aikoina valmistanut eri tavoin ja aina maistuu. Tänään on höyryttämisen vuoro. Satoi ja sataa tänäänkin. Olen koko ajan höpöttänyt tykkääväni sateesta ennemmin kuin lumikinoksista. En enää pidä sadetta ehdottomasti parempana. Sitä tulee liikaa ja aina on oltava sateenvarjo auki. Tukkakin menee pahaksi.

Istuin kauppakeskuksen penkillä ja katselin ihmisiä ja ihmisten kenkiä. Maahanmuuttajatkin ovat omaksuneet urheilujalkineet, aivan pienillä lapsillakin on. Ensi kesänä ovat muodissa topatut sandaalit koroilla ja ilman. Kantapää ja varpaat avoimina. Hölskyvätköhän ne kävellessä? Pitää muistaa pitää jalat kauniissa kunnossa!

Sain vihdoinkin laboratoriosta verikokeen tulokset. Kyllä kesti. Lääkäri kertoo maallikolle ymmärrettävään muotoon. Lunttasin jo vähän netistä.

Postin jakelu päin prinkkalaa Suomessa. Jotkut taloyhtiöt jakavat itse postinsa. Posti tulee luukusta milloin sattuu, jopa myöhään illalla tai sitten ällistyttävän varhain aamulla. Mikä on vikana? On kaupunginosia, joissa ei ole ollenkaan Postia. Miten sitä sitten mammaraiset ja papparaiset hakevat pakettinsa? Kinkkinen on käteisen rahankin saanti pankista. Pankkia ei ole ja jos on, saattaa olla niin, etteivät anna käteistä. Minä olen käteisen kannalla ja onneksi kotikulmillani on pankki, josta saa tililtä rahaa. On toki korttikin käytössä. Hullua käyttää sitä pienen mitättömän oston yhteydessä.

Kuten huomataan: ei asiaa.
3 kommenttia:

 1. Miten niin ei ollut asiaa?? Sitähän tuo sisälsi ihan koko juttu. Erilaiset kaalit ovat minustakin mainioita lisukkeita ruokiin ja sitten tosiaankin ihan sellaisenaan eri tavoin laitettuna.
  Postin pitäisi minusta olla ihan koko maassa toimiva peruspalvelu, mutta sellainenhan se ei enää tosiaankaan ole. Täällä Kotkassakin pääposti on yhden K-marketin nurkkauksessa. Paketteja voi nykyään sekä lähettää että saada Matkahuollon kautta K-kauppoihin ja kaikenlaisiin pakettiautomaatteihin, joita on monissa kaupoissa ja marketeissa. Enpä kuitenkaan ole ihan varma siitä, että onko se parempaa palvelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Marjatta, Kustin polkeminen kangertelee ja kun se sitä tekee, ei posti kulje. Taidan hankkia muutaman kyyhkysen lakkaan.

   Poista
 2. samcarter806, my answer is the same as today 3.3.1920. Thank you.

  VastaaPoista