3. tammikuuta 2020

NUKUIN KUIN TUKKI

Aamukahvin aika. Otin unipillerin illalla ja nukuin aamuun asti virkistävästi ja mainiosti. Edellisenä yönä en nukkunut laisinkaan. Tänään ulos ja asioille. Tuumailtiin K:n kanssa, jos viikolla 3 lähtisimme vihdoinkin Stadiin. Ateneum ja 3D-leffa Helsingistä. Nyt K:llakin on museokortti.

Illalla oli rapussa kylmä kuin ulkona. Joku oli avannut yleisen parvekkeen oven ja jättänyt auki.  Suljettiin myöhemmin ja heti lämpeni. Eikä se ollut vain rapun kylmyys, vaan asunnon eteinenkin viileni ja siitä holotna levisi ympäriinsä. Kuinka ajattelematonta!

Loppiainen maanantaina ja minulla vielä täys joulukoristelu päällä. Näyttää jo nuhjuiselta. Ikkunavaloja en enää sytyttele. Kiivettävä poistamaan. Joku pitää Nuuttiin asti ja joku pitempään. Joku pääsee vähällä, kun jättää ensi joulua varten. Kuuluisin heihin, jos kehtaisin.

Rautatieaseman metron hissit yhä käyttökiellossa. Miten voi parin hissin korjaaminen kestää näin kauan? Kuukausikaupalla. Selityksenä olemme kuulleet, että hissikuilujen seinämät romahtivat veden tulviessa syksyllä kuiluun. Vettä oli kyllä kaikkialla, kaduillakin ryöppysi. Satoi. Minusta kuitenkin korjaaminen kestänyt kohtuuttoman kauan. Sitten puhuttiin vuodenvaihteen muuttavan tilannetta. Mitään ei ole kuulunut ja vaihde meni jo. Liikuntarajoitteiset saavat edelleen kömpiä joko Kamppiin tai Kaisaniemeen. En oikein suostu sanomaan "Helsingin yliopisto". Aseman nimi muutettiin, kun se oli vuosikausia ollut "Kaisaniemi" Kaisaniemi-nimisessä kaupunginosassa. "Kampista" voisi tulla "HAM".  HAM on Helsingin taidemuseo ja Kampissa poistutaan metrosta, kun mennään museoon.

Tässä kohdin kuuluu sanoa, että kun ei ole mitään asiaa, niin lopetan tähän. Hyvää päivää.
4 kommenttia:

 1. Olihan tässä asiaa. Heti tartuin yhteen aiheeseen. Vaikka vähän vierestä, mainitsemissasi esimerkeissä nimet ovat sentään suomeksi. Minusta on niin hauskaa, kun ihmisten suussa typerät ja keinotekoiset, hienoiksi tarkoitetut nimitykset vääntyvät luonteviksi. Kuten tuo Helsingin uusin: Mall of Tripla. Pasilan mälli! Tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitoksia, Leena Laurila, "Pasilan mällistä" ja huulilleni tulleesta hymystä.

   Poista