12. helmikuuta 2018

JOHANNES JA GRIET

Melkoisen ahkera olin sentään eilen, vaikka juttelinkin puhelimessa. M soitti ja kertoi mielenkiintoisesti  puolisonsa A:n kanssa tekemästään matkasta  Dubaihin. Olin saanut kortinkin aikaisemmin. Olivat olleet 828 metrin korkeudessa Burj Khalifan rakennuksessa. Herttinen! Jossain siellä päin rakennetaan kuulemma kilometrin korkuista. Ihmiselle ei mikään riitä. Stadionin torni on 72 metriä korkea.

Johannes Vermeer, hollantilainen maalari syntyi 1632 ja kuoli 1675. Katselin eilen elokuvan taiteilijasta ja turbaanipäisestä tytöstä tai "Tyttö ja helmikorvakoru". Minusta elokuva oli tyylikkään viihteellinen kuvaus 1600-luvun Hollannista kanavan rannalla. Rakkauselokuva? No, oli. Hidastempoinen, vähäsanainen, paljon puhuva. Mies on Johannes Vermeer ja tyttö Griet, piika. Eikä mitään oikeastaan tapahtunut ja tapahtui kuitenkin. Totta, maalaus Grietistä on hiukan julkea, kuten taiteilijan vaimo sanoi ja ajoi tytön ulos talostaan.

Ihmisten ilmoille tänään, postilaatikollekin. Sitten taas purkamaan ja paikoilleen panemaan. Lotto ei antanut viime kierroksella yhtään mitään, mutta joku sai. Onneksi olkoon. Vai onko? Moni saanut paljon rahaa ja menettänyt paljon rahaa. "Hetken kestää onni kerrallaan", lauletaan.

Nukuin taas hyvin, enkä tarvinnut edes apuun Melatoniinia. Nyt latte lasiin, suihkuun, ihmisen julkisivu kuntoon ja ei kuin menoksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti