26. toukokuuta 2017

MIESTEN SORTSIT

Juutuin minäkin eilen katselemaan tv:stä presidentti Koiviston hautajaisia. Komeaa ja juhlavaa oli. Rouva Tellervo Koivisto näytti kovin hauraalta tyttärensä tukemana. Suru oli suuri. Sinne pantiin maan alle yksi Suomen vaikuttajista aikanaan, Mauno Koivisto.

Tänään taas stadiin. Asiointia siellä sun täällä, tapaaminen, metroa ja ratikkaa. Aurinko paistaa ja tätä toukokuuta enää muutama päivä. Näin se menee aina. Neljä vuodenaikaa ja nyt olemme jättämässä taaksemme niistä yhden, kevään. Alkaa nilkkasukka-aika, vaikka ei niitä enää liiemmälti käytetä.

Sortseja sen sijaan jo heti ensimmäisten hiukan lämpimimpien päivien alettua. Miehillä aivan lyhyitä, joiden lahkeista vilkkuu kalkinvaaleat hontelot jalat, jotka odottavat ruskettumista ja vahvistumista. Puolisollakin oli sortseja, mutta aina ainakin polveen asti. Ei niitä, jotka nippanappa peittävät vesirajan. Katselin päivänä muuanna miesten muotimaailman uutuuksia. Nyt on trendinä semmoinen kepeä kesäasu, joka on kuin lyhyt haalari ylä- ja alaosineen. Minullakin oli sellainen lapsena ja sitä kutsuttiin leikkiasuksi. En muista, saiko sitä käyttää leikkien ulkopuolella ja edes kaupungissa. Asu puettiin päälleni mamman mökillä. Nyt on raavailla miehillä semmoiset ja vielä pastelliväreissä, taisi jossakin olla kuvioitakin. Saas nähdä, koska meillä Suomessa nämä lyhytsortsiset uroot siirtyvät uusiin  herttaisiin "leikkiasuihin".

Olen alkanut kerätä saamaani tehtävään liittyen suomalaista runoutta. On jo mennyt Kailasta, Valaa, Sarkiaa, Koskenniemeä ja Juvaa. Nyt odottamassa lähettämistä  Einari Vuorela, Aila Meriluoto, Helvi Hämäläinen ja Saima Harmaja. Tämä "työ" onkin luultua hauskempaa ja tulee kotimainen runous entistäkin tutummaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti