4. heinäkuuta 2013

TORSTAINA TOIVOTAAN

Tuuraajapäivä, mutta en tiedä, onko minusta uloslähtijäksi. Enkä tiedä sitäkään, kuuluisiko tuuraajan toimenkuvaan viedä roskat. Tarkasti ovat säännöt yleensä ja niitä usein pilkulleen noudatetaan. Pesijähoitajille kuuluu kuulemma viedä asiakkaan roskat tämän käyttäessä vaippoja. Ja näitähän meillä käytetään. Viime yökin meni niissä merkeissä. No, vasta toissapäivänä sain uusia lääkkeitä, jotta toivoa on niiden pureutumisesta lonkkavaivaani, että pääsen itse roskikselle. Torstaisin kuuluu toivoa.

Eevi Oulusta oli tyttärensä luona lueskellut blogiani ja soitti illalla huolestuneena. Toppuuttelin vähän ja vakuutin, ettei tämä hengenlähdöksi ole. Hidastaa vain menoa ja ottaa askeltaessa kipiää. L-ystäväni toi minulle tuliaisiksi samppanjapullon ollessaan puolisovahtina lääkärissäkäyntini ajan. Odotan aikaa, kun olen saanut heittää lääkitykselle hyvästit ja sitten otan ja nautin. Ihanaa huomaavaisuutta ystävältäni. Tietää, että tykkään. Kummityttökin soitteli. Perheeseen on hankittu koira. Hevonen on entuudestaan ja yksi kappale kaneja. Kun meillä oli koiria, kummityttö oli visusti sitä mieltä, että heille ei koskaan. Tämä "ei koskaan" on aika vaarallinen sanonta. Aina ei pidä kutiaan. Nyt sitten hänestä ja perheen muistakin jäsenistä on tullut koiraihmisiä sieluun asti. Tervetuloa joukkoon. Koira sitoo, tämä on vissi asia, mutta on koirasta iloa ja sen pyyteetön kiintymys isäntäväkeen on taatusti aitoa. Valheella ei sijaa, ei taka-ajatuksia, ei itsekkyyttä, ei omia lehmiä ojassa. Pelkkää ehtaa rakkautta.

Ihanaa, kun ei helle enää piinaa. Joku kaipaa, minä en. On tämä Suomi niin hyvässä paikassa kaikin puolin. Kohtuullinen sää ja muutenkin moni asia hyvin. Vähän useammin kuin männävuosina näyttää luonto mahtinsa. Sekin pientä verrattuna moneen muuhun maahan. Trombi oli aivan hiljattain ravistellut erästä taloa, kaatanut puita ja vienyt veneenkin naapurin puolelle. Minun lapsuudessani ei tunnettu edes sanaa "trombi". Eikä geeni-sanaa. Ortopedikin puhui geeneistä nivelrikon yhteydessä. Ennenmuinoin se oli "sukuvikaa". Eikä suuremmin kiinnitetty huomiota. Ja dementia oli "vanhuuden höperyyttä". Nyt tiedämme enemmän. Tutkimme enemmän, opimme enemmän.2 kommenttia:

  1. Toivottavasti lääkkeet pian auttavat lonkaasi paranemaan ja pääseet oikein kunnolla liikkumaan. Tuo roskajuttu on mielestäni sellainen, jossa toivoisin ennemminkin terveen järjen voittavan kuin säädösten. Tosin tiedän, että jossain kielletään roskien vieminen, kun se vie niin paljon aikaa ja on sellaisia taloja, joissa roskikseen ei pääse ilman avainta ja hoitajan edestakaisin kulkeminen vie aikaa ja näin ollen on pois asiakastyöstä. Sellaiset jokaisessa kerroksessa olevat roskakuilut voisivat oikeastaan olla aika hyvät. Tosin sitten sinne varmaan tungettaisiin vaikka mitä ja kohta olisi kuilu ihan tukossa. Rauhallista loppu vikkoa sinulle ja puolisollesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, CurryKaneli.Tänäinen tuuraaja (ei meillä aiemmin käynyt)vei roskat ja vei vielä lottokupunkinikin asiamiehelle.Kertoi kuitenkin, ettei tämänkaltainen kuulu toimenkuvaan.Inhimillisyys voitti!Koska en päässytkään kaupungille,lähti tuuraaja pois ja sai ainakin meiltä luppoaikaa.Myös tässä talossa on lukollinen roskis, mutta matka ei ole pitkä, ehkä 20 m edestakaisin. Aikaa suttaantuu muutama minuutti. Eikä meillä tuuraajalla ole muuta tekemistä kuin istumista ja silloin tällöin puolison tarkistamista. Sanovat kaikki järjestään täällä olevan helppoa.Tulevat kuulemma mielellään. Hyvää viikonloppua Sinullekin.

      Poista